AcasăNewsSe schimbă regulile la metrou. Cum vor fi afectați călătorii

Se schimbă regulile la metrou. Cum vor fi afectați călătorii

Se schimbă regulile la metrou. Cum vor fi afectați călătorii. Anunțul Metrorex

Metrorex va lua noi măsuri în stațiile de metrou pentru prevenirea răspândirii COVID-19. Prefectura Capitalei anunță că regia de transport în comun a întocmit un plan cu 20 de puncte, printre care intensificarea măsurilor de pază în stațiile aglomerate sau adaptarea circulației trenurilor.

Aglomerația la metrou este periculoasă în pandemie. Din acest motiv, prefectul Capitalei, Alexandra Georgiana Vacaru, le-a cerut reprezentanților Metrorex S.A. un set de măsuri ce pot fi luate pentru evitarea aglomerării atât în stații, cât și în trenuri.

Planul de măsuri privind acțiunile imediate în vederea protecției cetățenilor Capitalei împotriva răspândirii COVID-19 în locațiile Metrorex S.A. cuprinde 20 de propuneri agreate de prefectul Capitalei, Alexandra Georgiana Vacaru.

Astfel, printre cele mai importante măsuri se numără redistribuirea personalului de pază în stațiile cu trafic intens de călători, în intervalele orare 07:00-10:00 și 16:00-19:00.

Trenuri suplimentare la orele de vârf

De asemenea, se are în vedere ca sosirea trenurilor la același peron, în stațiile aglomerate, să se realizeze, pe cât posibil, alternativ, astfel încât să nu se înregistreze valori crescute ale traficului de călători într-un interval scurt de timp. Iar la orele de vârf de trafic se pot introduce trenuri suplimentare.

„Când am mers în control la metrou, alături de agenți ai Poliției Metrou, am găsit stații și trenuri aglomerate, la orele de vârf. Înțeleg necesitatea de a ajunge la destinații la anumite ore, însă trebuie conștientizat caracterul special al situației în care ne aflăm și, astfel, să găsim împreună soluții pentru evitarea aglomerării. Sper ca reprezentanții Metrorex să găsească resursele pentru a reduce timpii de sosire în stații, iar pe dumneavoastră, stimați călători, vă rog să respectați îndrumările speciale de călătorie transmise în stații, chiar dacă va trebui să așteptați următorul metrou”, declară prefectul municipiului București, Alexandra Georgiana Vacaru, potrivit Mediafax.

Implementarea propunerilor specialiștilor Metrorex urmează a fi realizată de urgență în zilele următoare, după analizarea propunerilor discutate la sediul Instituției Prefectului – Municipiul București.

author avatar
Andreea Vlad