AcasăNewsSe schimba legea transplantului

Se schimba legea transplantului

La nici doua saptamani de cand a numit un nou director executiv la Agentia Nationala de Transplant, ministrul Sanatatii a atras atentia asupra faptului ca in Romania donarea de organe a scazut „dramatic” in ultimii ani.

Oficialul guvernamental a precizat, totodata, ca se va forma un grup de lucru astfel incat, in cel mult doua luni, sa se vina cu o noua propunere de proiect de lege a transplantului. Anuntul a fost facut ieri, de Ziua donatorului de organe, in cadrul unui eveniment organizat, la Institutul Clinic Fundeni, de Asociatia Transplantatilor din Romania. „Din pacate, donarea de organe a scazut dramatic in ultimii ani. Sper ca reorganizarea Agentiei Nationale de Transplant si o Lege a transplantului care sa reglementeze aceasta activitate in mod corect si foarte transparent sa convinga populatia despre beneficiile aduse de donarea de organe”, a afirmat Sorina Pintea.

Statistica prezentata de Ministerul Sanatatii arata cat se poate de clar ca la noi in tara donarea de organe a scazut simtitor in ultimii ani. Daca in 2014 au fost 138 de donatori, in anul urmator numarul acestora a scazut la 115. In 2016 aceasta cifra a crescut din nou, la 123 de donatori, pentru ca apoi sa fie inregistrate scaderi dramatice la acest capitol: 65 de donatori in 2017, iar in 2018, cel putin pana in prezent, fiind doar 30 de donatori.

author avatar
Andrei Coman
123 afisari

1 COMENTARIU

  1. O lege care este F. buna nu ce a facut Voiculescu. Romani nostri doneaza pt. Romani nu pt. straini. Avem doctori renumiti si nu poate ajuta pacientii nostrii pt. un fost ministru avea obligatii pt. strainatate.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger