AcasăNewsSe schimbă garda în Parchete

Se schimbă garda în Parchete

Predoiu are o dilemă. Pe cine pune șefi la Parchete?

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a decis că trebuie să aducă oameni noi la șefia Parchetelor. Acesta a declarat că va lansa procedura de selecție a procurorului general și a șefilor DIICOT și DNA, care au activat de luni bune cu interimari. Predoiu susține că are nevoie de ”procurori de rang înalt” în aceste funcții.

Predoiu are o dilemă Pe cine pune șefi la Parchete

”Imediat după preluarea mandatului am început să lucrăm la procedura de selecție a procurorilor, pentru ca propunerile să fie înaintate CSM pentru aviz și președintelui României, pentru o eventuală numire”, a declarat Predoiu. Ministrul a susținut că va lansa procedurile și pentru celelalte funcții de conducere pentru care ministerul Justiției poate formula propuneri. Pe de altă parte, ministrul a solicitat un raport detaliat privindu-i pe cei care vor să candideze pentru posturile cheie din Ministerul Public, DIICOT sau DNA. Conform surselor, numirea șefilor parchetelor va fi una destul de anevoioasă în condițiile în care ”zarurile au fost deja aruncate” de cei care pun magistrații în funcții publice ”în sufragerie”. Conform acelorași surse, exită o listă scurtă cu cei care ar putea fi numiți în aceste funcții, doar că totul s-ar întâmpla ”pe criterii politice”. Pe de altă parte, există posibilitatea ca cei care sunt acum interimari să-și depună candidatura încercând să rămână pe posturile principale până la finalizarea mandatelor pe care le-au primit. Procedura pentru selecția magistraților pentru șefia Ministerului Public, DIICOT și DNA va fi lansată pe 2 decembrie, în cadrul ședinței CSM.

author avatar
Ramona Feraru
627 afisari

7 COMENTARII

  1. Bai Bula al politicii romanesti, tu ai cap sa nu-ti ploua in gat ! Bai marioneta blonda, esti un zero !

  2. Național
    ,,Ce-l doare pe Cioloș: extinderea MCV și să-i fie bine lui Kovesi!”
    Opinați că ministrul de la justiție, care este prezentat cu o imagine de intelectual gânditor și preocupat, este ingrijorat să îi zică procurorului european Kovesi ce domenii să investigheze, ?

  3. Deci, percepeți și o oarecare asemănare a chipului și a gestici, la actualul ministru al justiției, cu celebrul Cacurică, din Clejani, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger