AcasăNewsSe schimbă buletinele. Vela, atenţionare importantă referitor la cartea de identitate fără...

Se schimbă buletinele. Vela, atenţionare importantă referitor la cartea de identitate fără cip

Subliniind, cu referire la Ordonanţa de Guvern iniţiată de MAI pe această temă, că ”România este obligată să emită documente electronice de identitate începând din luna august a anului viitor”, ministrul de Interne a făcut, vineri, o serie de precizări cu privire la schimbarea buletinelor românilor.

”Există un Regulament european publicat în luna iulie 2019, la care trebuie să aliniem şi legislaţia noastră naţională. (…) Cartea electronică de identitate va simplifica modul în care cetăţenii români vor putea circula în afara României, în spaţiul Uniunii Europene”, a punctat liberalul. Totodată, Marcel Vela a subliniat că noul document ”va asigura funcţionalitatea de card de sănătate, prin înscrierea în cip a unui certificat digital, care va fi emis de către MAI şi care va permite titularului să se autentifice în platforma informatică de asigurări de sănătate”.

Totodată, Vela a atras atenţia asupra unui aspect important de avut în vedere de către românii care vor vrea să iasă din ţară, după aplicarea acestor schimbări la nivelul documentului de identitate. Mai exact, ministrul a subliniat că va exista „posibilitatea de a opta pentru eliberarea unei cărţi de identitate simple, aşa cum este şi în prezent, pentru cei care nu doresc, din orice motiv, o carte electronică. Această carte de identitate simplă nu va conţine un cip ori date electronice, dar va prezenta un grad ridicat de securitate. Dar aş dori să atenţionez că acest tip de carte fără cip nu va putea fi folosit începând cu anul viitor pentru a ieşi din ţară.”

author avatar
Andrei Coman
328 afisari

3 COMENTARII

  1. e doar recomandare din partea UE,nu obligativitate, sistemul au vrut sa-l implementeze din 2014 dar au furat banii, sa speram ca-i fura si de data aceasta

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger