AcasăNewsSe schimba boss-ul de la DNA!

Se schimba boss-ul de la DNA!

Dupa ce a facut valuri in celebrul caz, inca neelucidat, „Elodia”, Marius Iacob este vazut ca cel mai bun inlocuitor al actualului sef al DNA, Daniel Morar

Indiscutabil, vremurile in care minerii erau principalul “Bau Bau” din tara noastra s-au schimbat. Pe atunci, mamele isi adormeau copiii care nu erau cuminti iar liderii politici isi tineau in frau oamenii doar invocand numele ortacilor “Luceafarului Huilei”

Dupa ce a facut valuri in celebrul caz, inca neelucidat, „Elodia”, Marius Iacob este vazut ca cel mai bun inlocuitor al actualului sef al DNA, Daniel Morar

In schimb, in Romania zilelor noastre, rolul a fost preluat de DNA. Huliti de unii, adulati de altii, procurorii anticoruptie formeaza de departe cea mai activa instititie a statului la acest moment. Asa ca aproape nimanui nu ii este indiferent cine conduce temuta Directie Nationala Anticoruptie. Iar reporterii de investigatii ai “National” au aflat ca se ia in calcul tot mai serios schimbarea lui Daniel Morar, aflat oricum la sfarsit de mandate, cu actualul procuror sef al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Marius Iacob.

Maurul si-a facut datoria

Fara putinta de tagada, Daniel Morar este unul dintre cele mai controversate personaje ale ultimilor ani. Asta desi omul care a facut cele mai multe valuri in Romania a fost o prezenta mai mult decat discreta, care, cel putin personal, a reusit sa se tina departe si de cel mai mic scandal. Desi unii il considera doar o “sluga” a Cotrocenilor, iar altii un adevarat Cattanni al plaiurilor mioritice, este primul care a reusit sa dea lovituri crancene coruptiei generalizate de la noi. Data ca si sigura inca inainte de sfarsitul primului mandat, schimbarea lui Morar s-a tot prelungit alti cativa ani. Acum insa, dupa cum sustin sursele noastre, inevitabilul se va produce in cel mult doua – trei luni. Mai ales ca maurul si-a facut pe deplin datoria…

Complexul Elodia

De aproape doua decenii, Marius Iacob a fost intotdeauna vedeta rasfatata a mass media, un profesionist de necontestat care a anchetat si rezolvat cele mai grele dosare. Asa ca numirea sa intr-o asemenea functie pare fireasca. Atata doar ca, dupa cum bine se stie, procurorul se loveste inca de “Complexul Elodia”, singura pata neagra din CV-ul sau de pana acum. Marius Iacob a recunoscut de nenumarate ori ca disparitia avocatei este marele pariu al carierei sale si ca, daca Elodia traieste, el se va retrage imediat din Procuratura.

Asa ca lupta anticoruptie ar putea fi perturbata pe viitor doar de aparitia in viata a sotiei lui Cioaca. Pana atunci, tot pe lista de avansari se afla, dupa cum sustin sursele noastre, seful DIICOT Codrut Olaru si, posibila mare surpriza, revenirea fostului procuror general al Romaniei, Ilie Botos. In timp ce actualul, Laura Codruta Kovesi, ramane pe pozitie.

 

 

author avatar
Catalin Tache
1.953 afisari

5 COMENTARII

  1. Daniel Morar arata ca un anchetator comunist in anii cranceni pentru Romania 1945-1950

  2. Domnule Tache, Marius Iacob nu este procuror-sef al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, aceasta functie fiind ocupata de Laura Codruta Kovesi, ci este procurorul-şef al Secţiei Urmărire Penală, Criminalistică de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Scuze, e un pic cam mare diferenta.

  3. felicitari domnule Morar, chiar v ati luptat cu demonii, cat privest pe dl Iacob bun venit, sunteti un profesionist

  4. Pupilina, spre informarea ta iti spun ca numai la data de 29 noiembrie 2007 suma costurilor in ancheta Elodia se ridica 1 miliard lei vechi, oricum intoarsa din condei ca sa nu para prea mult (in realitate s-au cheltuit aproape 3 miliarde lei vechi pana la data aia), asa ca las-o mai domol cu profesionalismul lui Marius Iacob. Nu contest ca ar fi un profesionalist de exceptie, dar uneori mai luam si plasa, asta e viata. Cine plateste banii astia? Nu trebuie sa imi raspunzi mie, este de ajuns daca descoperi adevarul si il tii pentru tine.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger