AcasăNewsSe sare la gatul „mafiei legumelor”!

Se sare la gatul „mafiei legumelor”!

Nici controalele politistilor din piete nu au avut efectul scontat

„Mafia legumelor si fructelor” este, de departe, una dintre cele mai importante grupari transfrontaliere de crima organizata care actioneaza pe teritoriul tarii noastre. Iar toate incercarile a diferite institutii ale statului roman de a destructura, fie si in mica parte, aceste grupari care fac propria lege in domeniul comercializarii fructelor si legumelor au esuat lamentabil.

Nici controalele politistilor din piete nu au avut efectul scontat

Iata insa ca, atunci cand nimeni nu mai credea ca statul roman mai poate avea o reactie coerenta impotriva acestei mafii care sugruma pietele si le-a venit de hac micilor si adevaratilor producatori, reprezentand totodata cea mai mare „oaza” de evaziune fiscala la nivel national, lucrurile s-ar putea schimba radical. Mai ales ca, lovindu-se de acest fenomen de cand a preluat sefia OPC Constanta, Horia Constantinescu nu doar ca nu s-a blazat ca „nu este nimic de facut”, precum atatia alti conducatori de institutii, dar opineaza ca prin aplicarea a sase masuri concrete si prin o mai buna conlucrare intre structurile de control se poate „sari”  mult mai eficient, direct la gatul „mafiei legumelor si frcutelor”.

Adevaratii producatori, „tocati” de importatori

In urma controalelor efectuate si a studierii „pe teren” a acestui adevarat fenomen care s-a intins la nivelul tuturor pietelor, combativul comisar sef Horia Constantinescu de la conducerea Oficiului pentru Protectia Consumatorului Constanta este deja sigur ca actuala forma de certificare a producatorilor nu mai reflecta deloc realitatea.

Horia Constantinescu seful OPC Constanta sare in apararea adevaratilor producatori

In plus, acesta opineaza si ca, in mod alarmant, carnetele de producator au ajuns deja sa fie vandute importatorilor pentru a se eluda taxele, dar si ca pietele sunt acum detinute pur si simplu de importatorii si distributorii acestora, impiedicandu-se astfel accesul adevaratilor producatori. Mai mult chiar, Horia Constantinescu sustine ca pacalirea consumatorilor este deja una flagranta, pretinsele  produse romanesti neavand altceva decat eticheta in acest sens! Si, drept urmare a acestei situatii mai mult decat ingrijoratoare, dar care iata ca este in sfarsit identificata si recunoscuta, se impune verificarea tuturor celor mai de sus prin echipe mixte. Iar in acest sens exista chiar sugestia infiintarii unor centre de colectare a legumelor si fructelor, sub comanda fie a autoritatilor  judetene, fie sub cea a prefectului, prin Directia Agricola. Iar drept concluzie se contureaza tot mai clar decizia ca valorile uriase ale taxelor fraudate de la bugetul de stat, dar si nimicirea nejustificata a adevaratilor agricultori justifica declansarea unei lupte mult mai aprige impotriva acestor grupuri criminale.

author avatar
Andrei Coman
1.704 afisari

1 COMENTARIU

  1. Minciuni ! Se simuleaza ! A sari la mafia legumelor si fructelor inseamna sa testezi biochimic toate transporturile, sa se vada daca acestea corespund normelor locale si UE. Acestea nu corespund biochi,ic, pot fi clasificate chiar periculoase pt alimentatie, deci n-ar avea nici o sansa sa ajunga la noi..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger