AcasăNewsSe rupe Europa

Se rupe Europa

Marea poveste de dragoste vanduta de specialisti in marketing politic sub forma unei Uniuni Europene prospere, libere si puternice se transforma de la an la an intr-o melodrama cu accente de refulare sociala. Ultima data, supapa nemultumirilor a fost doar putin deschisa in Franta, dar suficient cat sa dea nastere unui nou subiect – si francezii vor sa paraseasca UE! S-a vorbit de Frexit, sambata, la Paris, in timpul protestelor, se va discuta si despre alte state in zilele urmatoare. Din nordul si pana in sudul continentului, mania cetatenilor e tot mai mare si creste direct proportional cu lipsa de interes a politicienilor pentru nevoile, asteptarile si pretentiile alegatorilor.

Curtea Europeana de Justitie a decis, ieri, ca Marea Britanie poate „denunta” unilateral contractul prenuptial semnat cu Uniunea Europeana. Este o lovitura fantastica data tuturor adeptilor globalismului. De acum incolo, orice tara este libera sa paraseasca UE fara permisiunea celorlalte 27 de state membre ale blocului comunitar, conform statutului. Era si de asteptat o asemenea hotarare a CJUE, caci niciun organism, si cu atat mai putin UE care promoveaza si garanteaza drepturile si libertatile, nu poate constrange pe cineva sa ramana membru intr-o organizatie din care nu mai doreste sa faca parte.

Unda verde pentru denuntari

Cine mai pofteste, cine mai doreste, la Bruxelles se primesc dosare pentru retragerea din UE. Marea Britanie este primul stat care paraseste Uniunea, dar cu siguranta nu si ultimul. Italia are scris acordul, lipseste doar sa-l livreze Consiliului, in timp ce restul tarilor asteapta doar sa vada pana la ce nivel creste euroscepticismul in randul cetatenilor.

E drept ca pentru fiecare denuntator in parte exista consecinte diferite, insa asta nu pare a-i ingrijora in vreun fel pe oamenii de rans, si asa adusi in pragul crizei de deciziile politicienilor. De exemplu, la Londra, Theresa May a incercat sa-i avertizeze pe englezi in legatura cu aceste consecinte, dar anuntul sau n-a avut niciun efect. Mai mult, laburistii sustin ca sunt pregatiti sa formeze un nou guvern daca Executivul May cade azi.

Progresistul Macron are coliva facuta

Din punct de vedere politic, Emmanuel Macron e un lider „mort”, are coliva deja pregatita, adversarii deja ii aranjeaza parastasul. Aseara, presedintele Frantei urma sa se adreseze natiunii, cu un discurs pe care nu putini sunt cei care il asteapta sa fie ultimul. Imaginea sa e ferfenita, la Washington si Istanbul se fac glume pe seama modului in care gestioneaza cazul protestelor, asta in timp ce alti lideri nici nu se mai sinchisesc sa-l bage in seama. „O zi si o noapte foarte triste. Poate ca este timpul sa se puna capat Acordului de la Paris, ridicol si extrem de scump si sa se dea bani oamenilor, reducand impozitele”, a comentat cu malitiozitate presedintele SUA. Tonul lui Trump a fost urmat si de Recep Tayyip Erdogan, doar ca liderul Turciei a tinut sa accenteze imaginea Frantei ingenuncheata in weekend: „Dezordinea domneste pe strazi in numeroase tari europene, dar mai ales in Parisul. Televiziunile si jurnalele de stiri transmit imagini cu masini in flacari, magazine pradate, riposta din ce in ce mai violenta a politiei impotriva manifestantilor”. Sa-l auzi pe Erdogan condamnand „riposta violenta a politiei impotriva manifestantilor”, asta e gluma anului 2019! In fine, italianul Matteo Salvini l-a pus la colt pe Napoleonul bancherilor: „Macron nu reprezinta o problema pentru mine, el este o problema pentru poporul francez”.

author avatar
Nicholas Cezar
1.986 afisari

5 COMENTARII

    • Vestile nu sunt bune. Ucraina nu mai rezista mult timp ca tara, cel mult un an pana cand Putin o cucereste complet. Apoi urmeaza ghici cine? Romania!
      Putin plateste deja bani grei pentru promovarea Roexit in presa. Roexit apoi invazie peste Prut, deportarea romanialor si populare cu rusi. Astia de la psd fug din tara cu valizele pline la distractie in insulele exotice. Romania incorporata la Federatia Rusa, Ardealul cadou lui Victor Orban

  1. Boanchis, propagandistule putinist, cat iei ma pe articolasele astea la mana a zecea, semnate sub pseudonim? Jalnic.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger