AcasăNewsSe ridică restricțiile în București! S-a decis pe ultima sută de metri

Se ridică restricțiile în București! S-a decis pe ultima sută de metri

politieSe ridică restricțiile în București! S-a decis pe ultima sută de metri

Maratonul Bucureşti 2020 a fost anulat, după ce rata de infecție cu Covid-19 din Capitală a ajuns la o cifră îngrijorătoare.

A 13-a ediție a Maratonului București urma să se desfășoare în acest sfârșit de săptămână pe străzile din centrul Capitalei. Organizatorii au luat decizia să anuleze evenimentul după ce numărul de îmbolnăvire cu Covid-19 este de de 2,28 la mia de locuitori.

„În contextul în care numărul de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în Bucureşti a atins cote alarmante, de 2,28 la mia de locuitori, vă informăm, cu regret, că Maratonul Bucureşti trebuie să fie anulat. Experţii în sănătate publică au alertat membrii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă în privinţa riscului real la care se expun atleţii care vin la Bucureşti pentru a participa la Maraton, dar şi asupra riscului pe care un eveniment de o asemenea amploare îl ridică, inevitabil, la adresa sănătăţii publicului.

Regretăm în mod deosebit că această decizie trebuie luată, mai ales cu atât de puţin timp înainte de data anunţată pentru desfăşurare. Totuşi, considerăm că este o decizie imperios necesară, atunci când este în joc sănătatea sportivilor invitaţi şi a concetăţenilor noştri.”, se arată în scrisoarea primită de organizatori vineri seară din partea Ministerului Tineretului şi Sportului, potrivit News.ro.

Maratonul ar fi urmat să se desfăşoare pe traseul Piaţa Constituţiei (start), Bulevardul Libertăţii până la intersecţia cu Bulevardul 13 Septembrie, întoarcere Bulevardul Libertăţii, dreapta bretea SRI – Piaţa Constituţiei, dreapta Bulevardul Unirii, Rond Alba Iulia, dreapta Bulevardul Unirii, dreapta Bulevardul Brătianu, stânga Strada Halelor, continuare Splaiul Independenţei, stânga Pod Haşdeu (fără a afecta traficul auto ce tranzitează Podul Haşdeu), stânga Splaiul Independenţei, Piaţa Unirii, dreapta Bulevardul Unirii, dreapta Ministerul de Finanţe, stânga Bulevardul Libertăţii, Piaţa Constituţiei (finish).

Se anunțaseră deja restricții de trafic

Autorităţile din Capitală anunțaseră decizia de a restricţiona traficul din oraş, în acest weekend, pentru Maratonul Internaţional Bucureşti. Circulaţia maşinilor ar fi fost „încurcată” de sâmbătă seara în zona Pieţei Constituţiei până duminică, la ora 14.00, pe traseul de alergare al Maratonului Internaţional Bucureşti şi pe străzile adiacente, până la finalizarea cursei, potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei.

author avatar
Andreea Vlad
315 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger