AcasăNewsSe ridică restricțiile de weekend în Capitală. Rata de infectare, sub 3,5...

Se ridică restricțiile de weekend în Capitală. Rata de infectare, sub 3,5 la mie

BucurestiSe ridică restricțiile de weekend în Capitală. Rata de infectare, sub 3,5 la mie

O parte dintre restricţiile de circulaţie impuse în urmă cu aproape două luni în Capitală vor fi ridicate, după ce rata de incidenţă a infectărilor cu Sars-Cov-2 a scăzut luni sub 3,5 la mia de locuitori. Potrivit DSP București, rata de incidență în Capitală a scăzut la 3,46 la mia de locuitori.

Prefectul Capitalei a convocat Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență pentru modificarea restricțiilor de circulație și a programului magazinelor. Dacă și autoritățile sanitare sunt de acord nu se vor mai aplica restricțiile de weekend. „Noile măsuri s-ar putea aplica cel mai devreme de mâine de la ora 0.00”, a spus el.

„Dacă scade rata sub 3,5, agenții economici își vor desfășura programul cu publicul până la ora 9.00 ca în restul zilelor și vineri, sâmbătă și duminică și noi vom putea să ne deplasăm în afară locuinței până la ora 22.00.”, spunea Alin Stoica, luni dimineață, înainte ca datele DSP să fie făcute publice.

Fără restricții de weekend de Paști

Bucureștenii vor putea intra în case până la ora 22.00 în loc de ora 20.00 și la sfârșit de săptămână, iar magazinele vor avea și în weekend același program pe care îl au în timpul săptămânii. Cinematografele și restaurantele nu își schimbă încă programul, a spus Alin Stoica, deoarece în cazul lor e nevoie ca rata de infectare să coboare sub 3 la mie. Se pot redeschide însă sălile de sport, potrivit prefectului.

La ultima raportare transmită de Grupul de Comunicare Strategică, în București au fost înregistrate 335 de noi cazuri de COVID-19. Incidența a scăzut la 3,68 de infectări la mia de locuitori. Conform datelor oficiale transmise duminică, în afara municipiului Bucureşti, mai sunt doar două judeţe cu rata de incidenţă mai mare de 3 la mia de locuitori: Cluj – cu rata de 3,55 şi Ilfov – rată de 3,60.

author avatar
Andreea Vlad
221 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger