AcasăNewsSe reiau operatiile la "Marius Nasta": sase interventii chirurgicale, programate marti

Se reiau operatiile la „Marius Nasta”: sase interventii chirurgicale, programate marti

Pacientii cu boli pulmonare sunt operati din nou la „Marius Nasta”, in Capitala.

Dupa ce luna trecuta inspectorii sanitari luasera decizia inchiderii blocului operator si a Sectiei de Anestezie Terapie Intensiva de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, de la varful unitatii medicale s-a aflat, marti, ca activitatea operatorie s-a reluat.

In sensul in care in aceasta a doua zi a saptamanii urmau sa aiba loc nu mai putin de sase operatii. „In acest moment se lucreaza in sectia de chirurgie toracica. In blocul operator sunt programate astazi sase interventii chirurgicale. De aseara am anuntat Ambulanta Bucuresti de deschiderea sectiei de Terapie Intensiva. Prin urmare, activitatea s-a reluat”, din cate a mentionat Beatrice Mahler, managerul institutului amintit.

Decizia inchiderii blocului operator fusese luata ca urmare a decesului unor pacienti internati la „Nasta”, despre care s-a aflat ca fusesera infectati cu o bacterie. „Colectivul de epidemiologi din cadrul DSPMB considera necesara instituirea unor masuri mai severe de combatere si limitare a infectiei cu Acinetobacter baumanii in cadrul institutului”, s-a anuntat, la acel moment, de la nivelul Ministerului Sanatatii.

104 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger