AcasăNewsSe reia scandalul de la groapa de gunoi Glina?! Ce acuzații îi...

Se reia scandalul de la groapa de gunoi Glina?! Ce acuzații îi aduc locuitorii primarului din Popești Leordeni

sursa foto: Petre Iacob/Facebook

Primarul orașului Popești Leordeni, Petre Iacob, e arătat cu degetul în ceea ce pare a fi o reaprindere a scandalului de la groapa de gunoi Glina, la câțiva ani de la închiderea acesteia.

Locuitorii din Popești Leordeni îl acuză pe edilul Petre Iacob că vrea sa distrugă sănătatea comunității din motive de protejare a poluatorilor din aceasta zonă care acționează la Groapa de gunoi Glina și la platforma Danubiana, titrează gazetadestiri.ro.

Potrivit sursei menționate, oamenii susțin că primarul Iacob, prin influențarea consiliului local din Popesti Leordeni, vrea să redeschidă groapa de gunoi Glina și să mențină activitatea cu deșeuri de pe platforma de la Danubiana.

În acest context, ar mai fi de precizat faptul că oamenii au ieșit recent în stradă, în semn de protest. S-a întâmplat odată cu ședința Consiliului local al orașului Popești Leordeni, din data de 28 februarie. Ședință în care, potrivit site-ului citat, a fost votată – la inițiativa primarului Petre Iacob – revocarea hotărârii 149 din 21.12 2022, prin care se prevedea interzicerea în orașul Popești Leordeni a procesării și depozitarii deșeurilor provenite din alte localități.

„Mărul discordiei este faptul ca cetățenilor din Popesti Leordeni li s-a luat ceea ce au reușit să obțină în ani de zile de suferințe, proteste, petiții și sesizări la diverse autorități respectiv hotărârea 149 din 21.12.2022 prin care se interzice procesarea și depozitarea deșeurilor în Popești Leordeni provenite din București și alte localități ale județului si ale țării”, conform sursei citate.

Redeschiderea gropii de gunoi de la Glina și reactivarea platformei de deșeuri de la Danubiana poate avea efecte negative uriașe, spun localnicii în condițiile în care morbiditatea în Popești Leordeni este cu 50 % mai mare decât în alte zone din județul Ilfov, titrează site-ul menționat.

author avatar
Andrei Coman
658 afisari

3 COMENTARII

  1. ca ei vin zilnic in Bucuresti
    si ca Bucuresti le aduce zilnic gunoi,
    asta e reprosh??????

  2. Nu se deschide nici o groapa de gunoi Glina !!! Este vorba de STATIA DE SORTARE-RECICLARE DESEURI care este normal sa fie deschisa,pt ca platim 30.000euro/zi amenzi la UE ca nu sortam si reciclam !!! Oamenii de acolo sunt indusi in eroare !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger