AcasăNewsSe reface ancheta in dosarul Romgaz

Se reface ancheta in dosarul Romgaz

Au trecut mai bine de patru ani de cand se intrumenta dosarul Romgaz-Interagro, al „gazelor ieftine”, cum a mai fost cunoscut in spatiul public.

Dar iata ca, desi anchetatorii se pregateau sa trimita cauza catre instanta, lucrurile au luat o turnura radicala. In sensul in care s-a aflat, pe surse, faptul ca de la nivelul DIICOT-ului s-a decis refacere anchetei din temelii. Motivul ar fi acela ca s-ar fi gasit o serie de neconcordante la nivelul rechizitoriului intocmit deja. Drept urmare, s-a dispus infirmarea rechizitoriului si reluarea cercetarilor in dosarul in care sunt cercetati, printre altii, atat fostul ministru al Economiei, suspectat intr-o prima faza de abuz în serviciu şi complicitate la delapidare, dar si omul de afaceri Ioan Niculae, patronul Interagro, precum si mai multi fosti sefi in cadrul companiei Romgaz.

Asadar, cauza – care il viza, intr-o prima faza, si pe Varujan Vosganian, la randul sau fost ministru al Economiei, dar care a scapat de urmarire penala de vreme ce colegii senatori au considerat ca nu se impune sa voteze cererea procurorilor in aceasta privinta -nu va fi trimisa, cel putin nu prea curand, spre judecare. La momentul initial, procurorii vorbau despre o asa-numita „vanzare preferentiala” catre Interagro – compania controlata de Niculae – a unor cantitati de gaze naturale.

300 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger