AcasăNewsSe REDESCHID piețele! Decizie luată în Parlament, în urmă cu puțin timp

Se REDESCHID piețele! Decizie luată în Parlament, în urmă cu puțin timp

pieteSe REDESCHID piețele! Decizie luată în Parlament, în urmă cu puțin timp

Se redeschid piețele. Deputații au decis, marți, că, pe durata stării de alertă, piețele agroalimentare în spații închise, târgurile, bâlciurile, piețele mixte și volante, talciocurile își vor putea continua activitatea, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.

Social-democrații au adoptat, cu amendamente, legea de aprobare a Ordonanţei de Urgenţă prin care Guvernul a dispus, între altele, închiderea pieţelor, ca măsură anti-COVID.

Legea, care conține și amendamentul lui Marcel Ciolacu, a fost votată cu 173 de voturi „pentru”, unul „împotrivă” și 93 de abțineri.

Pentru ca amendamentul să intre în vigoare, este necesar ca legea să fie promulgată de preşedinte.

Amendamentul PSD care revocă măsura închiderii

„Pe durata stării de alertă, pieţele agroalimentare în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele mixte şi volante, talciocurile (…) îşi vor putea continua activitatea, cu respectarea restricţiilor referitoare la distanţarea socială şi a măsurilor de protecţie sanitară”, spune textul amendamentului.

Măsura închiderii pieţelor, în vigoare de luni, 9 noiembrie, a generat scandal în toată ţara, pentru că sunt puţine pieţe cu pereţi mobili, care pot să îşi desfăşoare activitatea în continuare, majoritatea acestor spaţii comerciale fiind închise.

PNL: „PSD politizează absolut orice”

„E adevărat, se închid piețe. Aceste piețe sunt închise acolo unde sunt primari ai PSD. Se repetă același scenariu din perioada stării de urgență, când foarte mulți primari PSD au ținut acele piețe în aer liber închise. PSD politizează absolut orice. PSD, cel care plânge de mila oamenilor, este același PSD vechi, condus de Liviu Dragnea, care a alungat românii din țară.

Acum mimează o anumită grijă față de românul de rând. Sunt aceeași pesediști care v-au bătut în stradă și v-au alungat din țară. Oameni buni, nu vă lăsați mințiți de aceeași pesediști. Azi colegii au votat la comisie o ordonanță care are foarte multe lucruri bune. Așa cum ne-a obișnuit, PSD intervine pe ordonanțele de urgență și le modifică. Ceea ce se întâmplă este un joc politic, de campanie, ieftin”, a replicat liderul deputaților PNL, Florin Roman, potrivit Mediafax.

author avatar
Andreea Vlad
266 afisari

4 COMENTARII

  1. Trebuia facut un studiu stiintific si inchis nu acolo unde se strange lume ci de acolo de unde se infecteaza lume…
    Eu de ani vad aceiasi vanzatori nu pot fi toti asimptomatici…

  2. @ Sunteți de părere că, la felul cum au votat parlamentarii liberali acțiunile guvernului, Ludovic Orban și Klaus Iohannis ar trebui să fie mai vigilenți la întocmirea listelor electorale pentru alegerile parlamentare, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger