AcasăNewsSe redeschid bisericile. Slujbele, în aer liber/ Iohannis: Credincioșii vor purta obligatoriu...

Se redeschid bisericile. Slujbele, în aer liber/ Iohannis: Credincioșii vor purta obligatoriu mască

Una dintre măsurile ce se vor aplica după ce România iese din starea de urgență vizează redeschiderea lăcașurilor de cult.

În primă fază, slujbele nu se vor ține în interiorul bisericilor, ci în curtea sau în fața lăcașurilor de cult – cu respectarea unor măsuri de distanțare fizică și cu obligativitatea purtării – de către credincioși – a măștilor de protecție. „Serviciile religioase cu credincioși vor fi reluate în condiții speciale și anume serviciile religioase cu credincioși pot fi reluate în prima fază în curtea bisericii sau în fața bisericii, deci în exterior. Credincioșii vor purta obligatoriu mască și vor păstra obligatoriu distanța de 1 metru și jumătate. În a doua și în a treia etapă, aceste condiții vor fi, evident, rediscutate, dar noi considerăm că este important să facem un prim pas și să facem iarăși posibile serviciile religioase cu credincioși, repet – în această primă etapă doar în aer liber”, a anunțat Klaus Iohannis, într-o declarație făcută marți după-amiază, la Cotroceni.

sursa foto: b1.ro

192 afisari

6 COMENTARII

  1. Dacă păstrez distanța, pentru ce morții mamii voastre de politicieni să port și masca, jeguri ce sunteți? Duceți-vă VOI la biserică, cu masca pe figură, Werner! Presupunând că aveți vreun alt dumnezeu, în afară de ban, sperjur și impostura.

    • Daca ma prind romanii , voi fi atarnat de limba la Ocna Sibiului in Streang , nu o sa mai am nevoie de masca , o sa-mi puna o gluga pe cap , un ordinar mancurt ca mine , fara nici un capatai si Dumnezeu , n-are cum sa aiba alta soarta !

  2. Vorba lui nenea Gigi.
    Nenea Gigi a spus:
    -Vedeti cum castiga Dumnezeu in lupta cu diavolul?
    Diavolul a vrut biserica inchisa dar Dumnezeu o deschide si aduce credincioși la ea.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger