AcasăNewsMAE s-a făcut de rușine. Mii de români, induși în eroare după...

MAE s-a făcut de rușine. Mii de români, induși în eroare după anunțul privind condițiile de intrare în Grecia

MAE s-a făcut de rușine. Mii de români, induși în eroare după anunțul privind condițiile de intrare în Grecia (sursa foto: Facebook/MAE)

Turiștii români au aflat varianta oficială în privința testării antiCOVID la intrarea – pe cale terestră – în Grecia, una dintre destinațiile favorite ale compatrioților când vine vorba de petrecerea concediului pe timp de vară.

Așteptata reacție din direcția ministerului condus de către Bogdan Aurescu în privința confuziei iscate în cazul variantei aflate inițial, din care se înțelegea că toți cetățenii care vor intra în Grecia pe cale terestră vor fi supuși testării, a venit. Prin intermediul unui comunicat de presă.

În care se invocă o ”regretabilă eroare de traducere a Ambasadei României la Atena” și se anunță ce decizie s-a luat în cazul traducătorului. Mai mult, nu e singura măsură anunțată în acest caz.

Comunicatul integral al MAE sună astfel:

”În contextul informațiilor anunțate de MAE în cursul zilei de ieri cu privire la modificarea condițiilor de intrare în Grecia, MAE precizează că, dintr-o regretabilă eroare de traducere a Ambasadei României la Atena a normelor publicate în Monitorul Oficial elen, nu a fost inclusă mențiunea testării conform unui algoritm stabilit de către autoritățile elene la trecerea frontierei, inducându-se ideea greșită că toți cetățenii care vor intra în Grecia pe cale terestră vor fi supuși testării.

În acest context, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a dispus încetarea raporturilor de muncă cu traducătorul de pe plan local care a efectuat traducerea, precum și cercetarea disciplinară și sancționarea responsabililor din cadrul misiunii diplomatice care trebuiau să valideze aceste informații”.

Ce se anunțase inițial

Anunțul care dăduse în primă fază peste cap planurile turiștilor români care voiau să meargă în vacanță în Grecia cu mașina suna cu totul altfel.

„A fost introdusă obligativitatea testării la punctele de frontieră a tuturor persoanelor care intră pe teritoriul elen, indiferent de statul de origine! Persoanele depistate pozitiv la aceste teste vor fi supuse regimului de carantină cu durata de 10 zile la locul de domiciliu sau la o locație stabilită de autoritățile elene.

Persoanele confirmate pozitiv la aceste teste, dar care au fost imunizate complet (14 zile de administrarea celei de-a doua doze ori a dozei unice pentru serul Johnson&Johnson), sunt supuse unei perioade de carantină de doar 7 zile. În ultima zi de carantină, toate aceste categorii de persoane vor fi supuse unui test tip PCR”, se preciza o informare a MAE – VEZI TOATE DETALIILE AICI.

Până să apară reacția oficială a MAE, se aflaseră primele precizări din partea Ambasadei Greciei în România. Citiți aici: Ambasada Greciei linişteşte turiştii. Ce se întâmplă cu testarea la graniță. MAE trebuie să vină cu precizări

author avatar
Andrei Coman
790 afisari

2 COMENTARII

  1. Credeti ca hapsanii astia pe bani o sa testeze aleator ici si colo ??/ Sa fim seriosi… O sa testeze la maxim sa scoata bani inca de la granita…Cu certificatele lui Iohan ce facem ??? Vacanta placuta !!!

  2. Oricum Aurescu este unul din cei mai slabi ministri pe care i-am avut. Sa-si asume gafa ambasadorului din Grecia si sa plece amândoi. Gata a găsit scuza: translatorul ! Rusinos nea Aurescu! Demisia!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger