AcasăNewsSe răzbună vremea. Atenţionare meteorologică pentru Bucureşti! Cod galben de ploi şi...

Se răzbună vremea. Atenţionare meteorologică pentru Bucureşti! Cod galben de ploi şi vijelii. Zonele vizate

ploi

Meteorologii au emis duminică, 12 mai, o atenționare Cod galben de ploi, vijelii și grindină. Specialiştii de la ANM susţin că atenționarea vizează mai multe județe și este valabilă duminică, 12 mai, de la ora 12.00 până la ora 23.00.

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat grindină în Oltenia, vestul Munteniei, în sud-vestul Transilvaniei, precum şi în Carpaţii Meridionali şi, local, în Carpaţii Occidentali.

Cantităţi mari de apă

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 20 – 25 l/mp şi, izolat, de peste 40 l/mp. Judeţele vizate de atenţionare sunt: Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Mehedinţi, Sibiu, Gorj, Vâlcea, Braşov, Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Teleorman, Olt şi Dolj.

ANM precizează că, pe parcursul nopţii de duminică spre luni (12/13 mai), va ploua moderat cantitativ (în jurul a 15 l/mp) în sudul Munteniei şi al Dobrogei.

„În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină în Oltenia, vestul Munteniei, sud-vestul Transilvaniei, precum și în Carpații Meridionali și local în Carpații Occidentali.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp. Pe parcursul nopții de duminică spre luni (12/13 mai) va ploua moderat cantitativ (în jurul a 15 l/mp) în sudul Munteniei și al Dobrogei”, se arată în atenționarea ANM.

Cum va fi vremea în Bucureşti

În Bucureşti, în intervalul 12 mai, ora 12:00 – 13 mai, ora 9:00, vremea se va răci, iar cerul va avea înnorări şi vor fi perioade cu averse (se pot acumula 10 – 15 l/mp), posibil descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări (viteze la rafală în general de 35 – 45 km/h).

Temperatura maximă se va situa în jurul a 18 grade,în timp ce minima va ajunge la 9 grade.

author avatar
Andrei Ștefan
396 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger