AcasăNewsSe pune la cale schimbarea la fata a Europei

Se pune la cale schimbarea la fata a Europei

Barroso si Van Rompuy, in linie dreapta spre Statele Unite ale Europei

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a avansat posibilitatea ca Tratatul UE sa fie modificat in vederea avansarii catre o uniune monetara.

Barroso si Van Rompuy, in linie dreapta spre Statele Unite ale Europei

Autoritatile UE si-au facut cunoscute ideile despre viitorul Europei, inainte de inceperea summitului de la 28 iunie.

Fortat, spre o uniune bancara

Presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a trimis un raport catre oficialii Consiliului, Eurogrupului si Bancii Centrale Europene, in care se pomeneste de „o trezorerie europeana care sa supervizeze bugetele nationale”. O asemenea uniune fiscala ar putea duce in primul rand la un fond comun de datorii al zonei euro! In final, „va fi o uniune bancara, cu un singur organism bancar de reglementare si cu o singura schema de garantare a depozitului”, se arata in document.

Europa are nevoie de un presedinte

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat: „Ne aflam acum intr-un moment definitoriu al integrarii europene. Ne trebuie mai multa solidaritate si mai multa responsabilitate. In cadrul unei uniuni economice si monetare, situatiile financiare sanatoase se impun, fara sa fie negociabile”, a precizat Barroso. „Noi propunem sa se ia in calcul noi etape, care ar putea necesita schimbari ale Tratatului UE. Uniunea bugetara merge dincolo de euroobligatiuni”, a apreciat presedintele CE. Ministrul german de Finante, Wolfgang Schaeuble, a insistat pentru un ministru de Finante al Europei, cu drept de veto asupra bugetelor nationale, si un presedinte al Europei!

author avatar
Adina Mutar
148 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger