AcasăNewsSe pregateste evacuarea fortata a blocurilor cu bulina rosie!

Se pregateste evacuarea fortata a blocurilor cu bulina rosie!

Dupa ce au scos firmele de la parterul blocurilor incadrate in clasa 1 de risc seismic, Guvernul se hotaraste sa intre peste proprietarii acestor imobile, pregatindu-le evacuarea silita sau expropierea. Oamenii vor restitui banii pentru lucrarile de consolidare, in rate lunare, timp de 25 de ani, de la data finalizarii lor.

Locatarii nu vor să și părăsească locuințele

Masura a fost pregatita, initial, de Guvernul Ciolos, care nu a reparat nici un  bloc cu risc seismic ridicat in programul din 2016, desi a avut un buget de 5 ori mai mare.

Prin urmare, lucrurile se vor intampla cam asa: proprietarii vor fi obligati prin masura judecatoreasca sa-i primeasca in apartamente pe reprezentantii primariei, care va decide evacuarea temporara pe perioada lucrarilor, dupa ce locatarii sunt avertizati sa elibereze in termen locuinta, o evacuare silita, adica. O masura care va declansa mari probleme, pentru ca majoritatea proprietarilor nu vor sa-si paraseasca locuintele. Evacuatii vor fi obligati sa se mute, pana la urma, in apartamente de necesitate, puse la dispozitie de primarie, unde vor plati doar cheltuielile de intretinere, costul mutarii si chiria vor fi asigurate din bugetul local. Aceste masuri de forta sunt motivate de autoritati, dupa ce s-a estimat ca in Bucuresti exista peste 370 de cladiri care se pot prabusi in cazul unui cutremur de amploare mare, in cazul in care doar 19  imobile au fost consolidate, majoritatea dintre ele construite inainte de 1940.

author avatar
Bogdan Borcea
341 afisari

1 COMENTARIU

  1. Oferta noua pentru anul 2017. Minim 491,52 euro. Nu trebuie sa aveti experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerinte: cunostinte minime de utilizare a calculatorului (word, pdf, email, internet), seriozitate, lucru 2 ore pe zi, in timpul liber. Oferim seriozitate si un mediu excelent de lucru. Pentru a aplica și dvs la aceasta oferta, trimiteti mesajul APLIC la una dintre adresele de email ale departamentului de informatii: andrei.ghita94@yahoo.com

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger