AcasăNewsSe pregateste „Lotul 2” din Dosarul „MICROSOFT- EADS”

Se pregateste „Lotul 2” din Dosarul „MICROSOFT- EADS”

In avanpremiera filmului de groaza pentru politicieni, „Octombrie Negru”, procuorii anticoruptie au bagat spaima in clasa politica romaneasca, prin cererea oficiala a Laurei Codruta Kovesi de primire a avizelor necesare pentru declansarea urmaririi penale impotriva a nu mai putin de noua fosti ministri.

02.09.2014 „National” a dezvaluit ca explodeaza scandalul „MICROSOFT”

Insa, dupa cum „National” a dezvaluit in exclusivitate, acesta este doar inceputul, numarul total al demnitarilor si oamenilor de afaceri implicati in Dosarul „MICROSFT – EADS” fiind de 40 de persoane. Iar daca primul „lot” caruia i s-a dat drumul in public este cel al fostilor ministri, DNA pregateste deja intens cercetarea si trimiterea in judecata a unui nou lot, format din alti politicieni de frunte acuzati ca au luat mita in scandalul prejudicierii bugetului statului roman cu zeci de milioane de euro prin supraevaluarea pretului licentelor pentru computere.

Cu OK-ul americanilor

In timp ce demnitarii a caror urmarire penala a fost deja ceruta oficial dau asigurari ca nu au luat niciun leu spaga, deci cu atat mai putin zecile de milioane de euro invocate de catre procurorii anticoruptie, acestia ar putea primi o lovitura naucitoare tocmai de peste Ocean. Pentru ca, sa nu uitam, acest adevarat „tsunami” juridic care zguduie din tatani clasa politica romaneasca a pornit din Statele Unite ale Americii, acolo unde a izbucnit prima oara scandalul licentelor MICROSOFT. Iar in ancheta derulata pe teritoriul tarii noastre s-ar putea recurge si la marturii sau probe ale unor functionari ai companiei americane, implicati in incercarea de cumparare a influentei a zeci de ministri si demnitari europeni, printre care si romani. Oricum, primii pe lista DNA sunt pana acum Ecaterina Andronescu, Valerian Vreme, Serban Mihailescu, Dan Nica, Adriana Ticau, Gabriel Sandu, Daniel Funeriu, Mihai Tanasescu si Alexandru Athanasiu. Insa, dupa cum sustin sursele noastre, deja este gata cea de-a doua lista, pe care figureaza si numerosi parlamentari, ultimul care va inchide cercul anchetei in scandalul „MICROSOFT – EADS” urmand a fi grupul oamenilor de afaceri.

 

author avatar
Catalin Tache
2.138 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger