AcasăNewsSe pregătesc evacuări și restricții de circulație

Se pregătesc evacuări și restricții de circulație

Românii vor mai putea merge doar la cumpărături și la serviciu

Guvernul României a mai făcut un pas important în pregătirea următoarelor măsuri, care vor fi, de data aceasta, extrem de dure. Astfel, potrivit modificărilor aduse Ordonanței de urgență 11/2020, publicate deja în Monitorul Oficial, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din MAI va putea să impună restricții de circulație, dar și măsuri de evacuare, în cazul riscului iminent pentru sănătatea publică.

Românii vor mai putea merge doar la cumpărături și la serviciu

În România urmează să se instituie măsuri cu un impact devastator la adresa populației. Este vorba despre restricții de circulație, stabilirea unor zone de carantină și blocarea acestora, precum și evacuarea cetățenilor, atunci când situația o impune. „Pentru situațiile în care există un risc iminent pentru sănătatea publică se împuternicește secretarul de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, sau înlocuitorul legal al acestuia să dispună prin ordin orice măsuri necesare pentru prevenirea și combaterea efectelor, inclusiv stabilirea unor zone de carantină, restricții temporare de circulație, precum și măsuri de evacuare, care sunt obligatorii pentru toate instituțiile publice centrale și locale”, se arată în actul normativ care completează legea pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.11/2020 privind stocurile de urgență medicală și unele măsuri aferente instituirii carantinei, publicat în Monitorul Oficial. Totodată, potrivit Ordonanței militare nr. 1/2020 privind unele măsuri de primă urgență care privesc aglomerările de persoane și circulația transfrontalieră a unor bunuri, se interzice persoanelor izolate la domiciliu, carantinate sau internate, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, să iasă din locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente. Nerespectarea măsurilor de carantină dispuse pentru prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă, potrivit modificărilor aduse de Guvern Codului Penal. Dacă prin nerespectarea carantinei s-a produs vătămarea corporală a uneia sau mai multor persoane, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani și interzicerea exercitării unor drepturi, iar dacă s-a produs moartea uneia sau mai multor persoane, pedeapsa este închisoarea de la 7 la 15 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

Restricțiile, impuse deja de țările europene

În Italia, cea mai afectată țară europeană de pandemia coronavirusului, peste șase milioane de oameni au intrat în carantină. Mai mult, locuitorii din Lombadia și din 14 provincii din nordul și centrul Italiei au nevoie de un permis special ca să călătorească. Franța a decis și ea să permită doar deplasările necesare pentru îngrijiri medicale, pentru a merge la locurile de muncă. ”Toate companiile trebuie să se organizeze pentru a facilita lucrul de la distanţă. Unde nu este posibil, trebuie să îşi adapteze organizarea. Orice încălcare a regulilor va fi sancţionată”, a declarat Emmanuel Macron, președintele Franței. Totodată, cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a anunțat că există doar trei motive pentru care cetățenii mai au voie să iasă din casă: cumpărături vitale, cum ar fi hrana, sau pentru a ajuta pe altcineva și munca.

 

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
5.707 afisari

10 COMENTARII

  1. Depinde cine face evacuari. Ca daca te iei dupa ticnitu care alerga gainile la batrani, Cercel, ce vrea sa duca 5 mil de bătrâni peste 60 de ani la hotel… E rezolvanta treaba. Mai zice de ce il alearga procurorii. Debilu nu spune ca cei mai infectati sunt batranii italieni insa la noi e patura medie. Ca nu stie saracu…o alta gafa dupa cea cu gainile, spirtul si altele.

  2. Sa vad si eu cum o duce pe mamaie la spital din comuna cu carutu ia 8 pastile diferite pe zi si ce ai aduce de mancat room service ca ea manca doar de post sau dietetic.
    Mai bine o duce la dus ca domnul Hitler…
    Stiti poanta reala cu jidovii care vin la Mamaia… Vin si bagagistu le pune bagajele si le spune aci e locul vostru si aci e dusul vostru! La care jidovii? Poftim? Ce e?

    ALA SARACU-Aici o sa faceti voi dus!
    De aici a inceput nebunia ca e extremist ca vrea sa-i omoare ca isi bate joc de neamul sfânt cutare… hotel rasist.

  3. Sa vedem pe nenea Tiri nenea Gigi si tanti Tatoiu cum manca la hotel pate de pasere cu gem de prune si macaroane cu branza telemea de vaca cu parizel.

  4. Asta este concluzia pe care o trageti voi, reporterilor, din modificarea OUG11/2020. Titlul are menirea sa panicheze oamenii. Parca ar trebui cineva sa se sesizeze pentru inducerea in eroare a opiniei publice.

  5. @ Opinați totuși că pandemiile ar putea fi favorizate și de alimentația constituită din produsele obținute din creșterile intensive din sectoarele zootehnic și agricol, care provoacă modificări le metabolismelor și diminuări ale imunității pe fondul modificării și introducerii și a altor substanțe în obținerea produselor animaliere și cerealiare îndeosebi, care sunt preluate și procesate și în metabolismul persoanelor ce se hrănesc cu produsele obținute din creșterile intensive, ?

  6. În toate măsurile luate, nici nu puteau așa odată să acopere întreaga plajă, nu am auzit ceva legat de ITP-ul și RCA-ul la autoturisme, din moment ce se aplică unele restricții. Ce se întâmplă cu autovehiculele, de orice tip, cărora le expiră ITP și RCA?

  7. @ Opinați și că modificările metabolismelor, creșterile intensive, efectele progresului tehnologic , ar putea contribui și la modificarea frecvenţei Schumann, chestiune ce ar putea fi influențată și prin perioade de recesiune,?

  8. @ Opinați și că nu ar putea fi considerate produse tradiționale acele produse obținute prin creșteri intensive sau care au în componență materii prime obținute prin creștei intensive sau componente, îndeosebi în hrana animalelor, obținute prin creșteri intensive, ?

  9. Pai ma fricosilor dadaca traiati pe vremile Cernobal ce faceati?cand ne-a radiat pe toti?

  10. @ Deci, remarcați și faptul că produsele tradiționale din carne de porc, de exemplu, ar putea fi obținute numai din carne de porc de la porci crescuți în mod tradițional, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger