AcasăNewsSe năruie Europa corporativă?

Se năruie Europa corporativă?

Dificultățile corporative de pe cele mai mari piețe din Europa se apropie de maximul din ultimii doi ani, deoarece inflația și ratele mai mari ale dobânzilor distrug firmele îndatorate.

Germania, Marea Britanie, Franța, Spania și Italia sunt cele mai afectate din august 2020, conform indicelui european de suferință Weil. Studiul adună date de la peste 3.750 de firme europene listate.

“Dacă această traiectorie ascendentă va continua, ne așteptăm să vedem o presiune sporită asupra lichidităților și o înăsprire suplimentară pe piețele de credit, unele întreprinderi având dificultăți în a accesa finanțare și, în cele din urmă, confruntându-se cu incapacitatea de plată. Perspectivele economice au devenit semnificativ mai dificile” a declarat Neil Devaney, director al departamentului de restructurare din Londra al Weil, Gotshal & Manges.

Întreprinderile din Europa se confruntă cu o inflație galopantă, iar firmele sunt nevoite să plătească mai mult pentru orice, de la combustibil la forță de muncă.

Înăsprirea politicii monetare de către Banca Centrală Europeană și Banca Angliei face, de asemenea, ca refinanțarea să fie mai scumpă pentru companii.

Dintre cele cinci țări europene studiate de Weil, Germania a fost cea lovită, urmată îndeaproape de Marea Britanie, companiile din sectorul comerțului cu amănuntul și al bunurilor de consum fiind cele care au condus declinul.

Pentru a evalua dificultățile, Weil a analizat parametri, inclusiv capacitatea firmelor de a accesa lichidități, modificări ale evaluărilor și condițiile generale ale pieței.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
1.148 afisari

2 COMENTARII

  1. Tare: de verificat ce fac fimle care au retail , deci acces la lichiditate mai pronuntat..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger