AcasăNewsSe modernizează și se extind rețelele de apă și canalizare din Ilfov...

Se modernizează și se extind rețelele de apă și canalizare din Ilfov – în Cornetu, Ciorogârla și Domnești

Se modernizează și se extind rețelele de apă și canalizare din Ilfov - în Cornetu, Ciorogârla și Domnești

A fost semnat contractul de execuție lucrări R-09 „Extindere reţele alimentare cu apă, reţele de canalizare, staţii de pompare apă uzată în Cornetu, Ciorogârla, Domnești” în valoare de 77.960.365,64 lei fără TVA. 

Acest proiect este cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-202 (POIM) și a fost atribuit Asocierii GPI BUILDING LOGISTIC SRL – MONTIN SA – AGROMEC VLAD ȚEPEȘ S.R.L. 

Contractul presupune extinderea rețelei de distribuție cu peste 70 de km, extinderea rețelei de canalizare cu aproximativ 81 de km și  realizarea a 41 de stații noi de pompare apă uzată după cum urmează:

În localitatea Cornetu:

  • extinderea rețelei de distribuție cu peste 19 kilometri și reabilitarea rețelei de canalizare acolo unde este cazul;
  • extinderea rețelei de canalizare cu aproape 26 de kilometri;
  • realizarea a 10 noi stații de pompare apă uzată;

În localitatea Ciorogârla:

  • extinderea rețelei de distribuție cu peste 31 de km;
  • extinderea rețelei de canalizare cu 28 de km;
  • realizarea a 18 noi stații de pompare apă uzată;

În localitatea Domnești:

  • extinderea rețelei de distribuție cu aproape 20 de km;
  • extinderea rețelei de canalizare cu peste 27 de km;
  • realizarea a 18 noi stații de pompare apă uzată.

“Tratez problema infrastructurii edilitare cu maximă seriozitate. Am mai spus-o, îmi doresc pentru ilfoveni o îmbunătățire a condițiilor de locuire. Drept urmare, ritmul de extindere și modernizare a rețelelor de apă și canalizare, precum și a celor de gaze naturale, trebuie accelerat. Acesta este un proces firesc pentru comunitatea dezvoltată, la standarde occidentale, pe care ne-o dorim cu toții în Ilfov.” a menționat pe pagina sa de Facebook domnul Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov

Durata de execuție a lucrărilor este de 35 de luni de la data ordinului de începere, la care se adaugă 36 de luni, perioada de notificare a defectelor.

Obiectivul general al măsurii de investiții îl reprezintă îmbunătățirea infrastructurii de apă și apă uzată, spre beneficiul mediului și al populației.

author avatar
Andrei Coman
266 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger