AcasăNewsSe măresc salariile angajaților din Parlament. Să tot lucrezi ca operator de...

Se măresc salariile angajaților din Parlament. Să tot lucrezi ca operator de xerox, cu așa un venit!

(sursa foto: manager.ro)

Ca orice început de an, și 2023 vine cu tot soiul de schimbări. Pentru unii salariați, din rândul celor mai bune. Mai ales că e vorba să le crească veniturile.

Despre cine ar fi vorba? Despre angajații din Parlamentul României, ale căror salarii vor crește din această lună. Aceștia vor primi în plus 10 procente, după intrarea în vigoare a legii salarizării, amintește luni Antena3. În schimb, aleșii neamului, adică parlamentarii, nu vor avea indemnizaţia lunară mărită, după ce sumele au fost îngheţate la nivelul anului 2022.

Cum arată salariile în cazul angajaților din Parlament? Conform sursei menționate, ar fi vorba despre următoarele sume:

– Secretar general (cu studii superioare) – 20,194 lei + spor de condiţii vătămătoare – 3,000 de lei
– Secretar general adjunct – 19.000 lei + spor 2,800 lei,
– Şef departament – 15,433 lei + spor 2,315 lei,
– Director – 13,722 lei + spor 2,058 lei.

Venituri incredibile pentru un operator de xerox

Și nu sunt singurele sume aflate la capitolul angajați ai Parlamentului. Pentru că în cadrul acestei instituții lucrează și bucătari, ospătari, dar și „operatori xerox” – adică persoane care se ocupă cu copierea unor înscrisuri și documente. Iar salariile acestora din urmă nu sunt deloc unele de trecut cu vederea.

Iată despre ce venituri ar fi vorba, conform aceleiași surse:

– Şef serviciu – 12.279 lei + spor 1.783 lei,

– Şef birou – 10.494 lei + spor 1.574 lei,

– Consilier parlamentar – 9.425 lei + spor 1.414 lei

– Cofetar/ ospătar/ inspector de securitate – 4.915 lei + spor 551 lei

– Bucătar – 4.915 lei + spor 551 lei

– Operator xerox – 4.833 lei + spor – 528 lei.

Dispare, într-un final, dosarul cu șină?

Pe de altă parte, săptămâna trecută, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, anunța că instituțiile publice din România nu vor mai solicita contribuabililor dosare cu șină sau orice alte obiecte de papetărie pentru furnizarea unui serviciu public. Și că vor fi obligate să ofere metode alternative de plată, precum plata cu cardul sau online.

„Potrivit aceleiași noi legi inițiate de deputați ai PNL, cetățenii nu vor mai fi obligați să furnizeze copii legalizate ale actelor, acestea urmând să fie atestate ca fiind conforme de către funcționar.

De asemenea, instituțiile publice vor pune gratuit la dispoziția cetățenilor formularele tipizate, atât în format fizic, cât și electronic și vor fi obligate să accepte documentele care au fost semnate electronic. Totodată, instituțiile care solicită copii pe hârtie vor achita costurile fotocopierii acestora.

În plus, comunicarea cu cetățenii prin mijloace electronice, acolo unde se poate, va înlocui mersul la ghișeu.

Legea pentru simplificarea procedurilor administrației publice, inițiată de deputați ai PNL, a fost votată de Camera Deputaților, ca for decizional și va intra în vigoare în 180 de zile”, transmisese Stroe, pe Facebook, în 5 ianuarie.

author avatar
Andrei Coman
704 afisari

6 COMENTARII

  1. „– Secretar general (cu studii superioare) – 20,194 lei + spor de condiţii vătămătoare – 3,000 de lei”
    Da ce mortii mamii lui de conditii vatamatoare are animalul ala de secretar general? Lucreaza in p00la mea cu uraniu imbogatit, sau cum? Cine p00la mea il vatama asa rau?

  2. Cetatenii si firmele private trebuie sa nu mai plateasca taxe pt acesti facatori de nimic doar distrugerea vietilor noastre.

    • Dacă ele însele – viețile voastre – sunt de ” nimic ” ce fel de ” făcători „ar putea fi ei?!

  3. VREM PARLAMENT CU DOAR 300 DE ALESI !!! Vrem aplicarea rezultatului referendumului! Va trebui sa iesim in strada pentru ca sa ne respectati vointa?

  4. Salarii babane,are Tara bani,pt. aloctiile copiilor,doar 12 lei.Scolarii,nici macar olimpicii premiati international,nu mai primesc abonamenta,nu are Tara bani.Cum ce ” conditii vatamatoare „,pai sa ferci menta pe atatia bani,si sa stai permanent cu gandul la ei,ti se cam usuca apa din dovleac,si se transforma in aburii nesimtirii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger