AcasăNewsSe majorează și tarifele la gunoi. Când vor intra în vigoare noile...

Se majorează și tarifele la gunoi. Când vor intra în vigoare noile prețuri

gunoiSe majorează și tarifele la gunoi. Când vor intra în vigoare noile prețuri

Tarifele pentru colectarea gunoiului vor creşte în toată ţara. Această scumpire se datorează unor noi modificări legislative care prevăd colectarea separată a deşeurilor în absolut toate localităţile, dar şi construirea unor insule ecologice digitalizate.

Tarifele pentru toate aceste servicii de salubrizare vor fi stabilite de o singură instituție, mai exact de către Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice.

Suntem codașii Uniunii Europene la reciclare

Ministerul Mediului lansează o nouă campanie de informare prin care speră să-i convingă pe cât mai mulți români să colecteze gunoiul separat. Potrivit Ministerului Mediului, deși 95% dintre români au auzit de colectarea separată, dar numai 13% colectează selectiv.

Fiecare operator de salubritate publică trebuie să trimită către ANRSC o listă de prețuri pentru fiecare serviciu prestat și să spună câți bani își dorește pentru serviciul de ridicare a deșeurilor, de tratare sau de sortare, în funcție de ce serviciu prestează pentru fiecare primărie în parte.

Autoritățile locale vor trebui să vină cu modificări importante privind modul în care se colectează deșeurile. Pe de o parte, acestea trebuie să implementeze un sistem de gestionare pe patru fracții a deșeurilor formate din stații de transfer și stații de sortare.

Tarifele la gunoi vor crește în toată țara

Totodată, fiecare primărie va trebui să intervină în unitatea administrativ-teritorială prin montarea unor insule ecologice digitalizate, dotate cu recipiente dedicate pentru hârtie, metal, plastic sau sticlă.

Până la 1 ianuarie 2025, primăriile vor fi nevoite să implementeze colectarea separată a deșeurilor textile, dar și pe cea a deșeurilor periculoase provenite din deșeuri menajere.

author avatar
Andreea Vlad
240 afisari

4 COMENTARII

  1. ZIARE.COM UN SITE DE EXCREMENTE . PROPAGANDA DE FOSTI COMUNISTI LINGAI DE GAOZURI . CITITORII SUNT AMENINTATI SI INJURATI MAI RAU CA PE TIMPUL DICTATURII CEAUSISTE SI CONSIDRATI RUSI DACA NU LAUDA REGIMUL DE DICTATORI AI SSASULUI DE SIBIU

    Ce spune acest excrement si dejectie umana de stanchi pe zoaie.com

    stanchi. rank 2

  2. stanchi

    rank 2

    Mesianicul pw lii mele de gioarsa je.goasa Ma kàc in viata ta

    de jeg de analfabet , sluga , sùgi pùlá zilnic pentru o zama haurista putinista.

    Bizon , sa-mi bórasc pùlla in gura mätii si a familiei tale vierme de cäcát si cadavru ambulant.
    Fùté pe sculamentista de mätta in gura jegule romanii sa-si slobozeasca malahia in gura ta si a cùrvéi sifilitice de mätta

    Sa-ti dau käcatul sa-l mananci fomistule.

    Bizon si trolli rusi toti romanii sa-si bòrasca pùllile in gura voastra de gunoaie si déjectii rusesti imputzite.
    Romanii se càcä in gura rusilor de bóraturi si zdrente rapanoase.
    Jègurilor fùtù-va in gura de déjectii ruse si hoituri perimate sa-i sugéti pùlà la Zelensky lábàgiilor pedérasti mùisti rusi Acest text a fost copiat de pe Ziare.com PSD și PNL cresc iar în intenția de vot, în timp ce USR și AUR se află în scădere. Ce spun românii despre șansele României de a intra în Schengen SONDAJ https://ziare.com/sondaj-curs/psd-pnl-cresc-intentia-de-vot-usr-aur-scadere-ce-spun-romanii-schengen-sondaj-1774815?utm_source=Ziare.com&utm_medium=copy-paste

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger