AcasăNewsSe anunta un nou interval cu ploi. Doua judete, sub COD PORTOCALIU

Se anunta un nou interval cu ploi. Doua judete, sub COD PORTOCALIU

Meteorologii au actualizat CODUL GALBEN, restrangand numarul judetelor care se aflasera sub incidenta acestei avertizari. Capitala nu se mai afla sub „umbrela” vreunei atentionari de vreme rea.

Mai nou, incepand de miercuri de la ora 12.30 si pana joi seara tarziu, la ora 23, se anunta ca in special in est, sud-est, precum si in zona Carpatilor Meridionali si Orientali, in special dupa-amiezile si la inceputul noptilor va ploua in aversa, torential. Precipitatiile vor fi insotite de descarcari electrice, dar si de vant ce poate avea caracter de vijelie. „Prin acumulare sau in perioade scurte de timp se vor inregistra cantitati de apa de peste 20…25 l/mp si pe arii restranse 40…50 l/mp”, transmit meteorologii de la ANM.

foto: ANM

Totodata, locuitorii din Constanta si Tulcea, dar si turistii aflati in vacanta pe litoral afla ca aceste doua judete se mentin sub COD PORTOCALIU. Prin intermediul noii avertizari, valabile in cursul acestei zile, intre orele 12:30 – 21, specialistii Administratiei Nationale de Meteorologie transmit ca „in Dobrogea vor fi intervale de timp in care va ploua abundent si se vor acumula local cantitati de apa de 40…50 l/mp si izolat 70…80 l/mp”.

Totodata, e de mentionat faptul ca meteorologii subliniaza ca si perioada urmatoare, adica pana la sfarsitul saptamanii, vor mai aparea in peisaj manifestari de instabilitatea atmosferica accentuata.

111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger