AcasăNewsSe lasa cu arestari de dragul Schengen!

Se lasa cu arestari de dragul Schengen!

Romania a ratat din nou intrarea in spatiul Schengen

Decizia privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen a fost amanata pentru o data neprecizata, dupa ce tema nu a fost, ieri, supusa  votului presedintiei Consiliului JAI.

Romania a ratat din nou intrarea in spatiul Schengen

“A fost imposibil sa se ia o decizie cu privire la extinderea Schengen, cu primirea Romaniei si Bulgariei, la reuniunea ministrilor de interne din UE”, a declarat, la finalul dezbaterilor de la Bruxelles, ministrul polonez de externe Jerzy Miller, a carui tara detine presedintia UE. Imediat, liderii de la Bucuresti au anuntat ca ar dori ca acest subiect sa fie discutat cat mai repede, cel mai probabil pe 18 octombrie, cu prilejul reuniunii sefilor de stat si de guvern.

Avand in vedere ca evenimentul este dedicat problemelor economice si financiare ale UE, este putin probabil ca subiectul aderarii sa fie dezbatut. Pana atunci, in mediile politice dambovitene se discuta intens despre viitoarele arestari spectaculoase (directori de vami, doi-trei presedinti de consilii judetene, cativa primari importanti si directori de regii autonome), menite sa le arate europenilor cat de eficienti suntem  in lupta cu coruptia.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
460 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger