AcasăNewsSe intorc ploile in majoritatea zonelor tarii. Sunt anuntate averse si vijelii

Se intorc ploile in majoritatea zonelor tarii. Sunt anuntate averse si vijelii

Soarele care, la aceasta ora, lumineaza in multe zone din tara, aducand temperaturi placute, specifice acestei ultime luni de primavara va fi acoperit, treptat, de nori. Schimbarea vremii se va produce, din cate spun meteorlogii, incepand de marti dupa-amiaza.

Cu exceptia a catorva judete din vestul si nord-vestul tarii, dar si a Capitalei si a 10 judete din sud, restul hartii tarii se va acoperi in nuanta de galben, semn ca specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie au emis un astfel de Cod, anuntand vreme instabila. Avertizarea de ploi intra in vigoare marti la ora 15 si expira o zi mai tarziu, respectiv miercuri, la ora 21.

In tot acest rastimp, sunt anuntate precipitatii in aversa, insotite de fulgere, dar si posibile caderi de grindina, precum si de vant cu intensificari ce se pot transforma in vijelii in toata regula. Ploile vor fi mai insemnate in Moldova, Dobrogea, Transilvania, Maramures, nordul si estul Munteniei, dar si la munte, din cate mentioneaza ANM in textul avertizarii, si pot ajunge la 20-25 l/mp, posibil si la 50-70 l/mp, insa doar in situatii izolate si cel mai probabil indeosebi in zona Carpatilor Orientali.

Ar mai fi de precizat faptul ca marti dupa-amiaza, dar si in decursul noptii de marti spre miercuri vremea schimba foaia si in Capitala, dar si zona sudica si centrala a Munteniei, unde pot aparea precipitatii.

sursa foto: meteoromania.ro

author avatar
Cristina Stefan
234 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger