AcasăNewsSe întoarce roata crizei de la Chișinău: Dodon – reînscăunat, Plahotniuc –...

Se întoarce roata crizei de la Chișinău: Dodon – reînscăunat, Plahotniuc – în urmărire internațională

Vladimir Plahotniuc Sursa foto Twitter

Curtea Constituţională moldoveană a anulat cele şase hotărâri prin care declara neconstituţionale hotărâri ale Parlamentului referitoare la învestirea lui Maia Sandu ca premier şi suspendarea lui Iogor Dodon din funcţia de preşedinte al ţării.

În altă ordine de idei, vicepremierul rus Dmitrii Kozak i-a confirmat viceprim-ministrului Andrei Năstase că liderul democraților, Vlad Plahotniuc, este dat în urmărire federală, iar în curând va fi dat și în urmărire internațională. Plahotniuc ar fi plecat vineri din Republica Moldova, înainte ca liderul partidului său să anunțe retragerea de la guvernare. „Da, am discutat cu domnul Kozak despre dosarele lui Plahotniuc. El mi-a confirmat că este dat în urmărire federală și va fi dat și în urmărire internațională, deoarece are un dosar penal deschis pe numele lui la Moscova. (…) Despre bani este vorba, despre banii pe care rușii spun că i-a furat din băncile lor. Vom afla totul despre acest caz, vom afla despre ce fel de bani este vorba, dacă este vorba despre banii din Loundromat sau despre alții. Vom afla și vom spune și oamenilor despre ce este vorba”, a declarat Năstase în cadrul unui interviu pentru Deutsche Welle.

Revenind la Criza politică a Chișinăului, se pare că la baza anulării hotărârilor de neconstituționalitate se află „demersul judecătorilor Curţii Constituţionale şi decizia plenului Curţii Constituţionale prin care s-a admis revizuirea actelor Curţii”, a precizat el. Această hotărâre nu poate fi atacată şi intră în vigoare la data publicării în Moniorul Oficial moldovean. CC şi-a anunlat astfel hotărârile prin care stabilea, la 7 iunie un termen-limită al învestirii Guvernului, prin care declara neconstituţionale deciziile Parlamentului cu privire la alegerea Zinaidei Greceanîi președinta Legislativului şi cu privire la învestirea Guvernului condus de Maia Sandu.

Preşedintele moldovean prorus, Igor Dodon, a salutat aceste anulări: „Toate interpretările juridice defectuoase care au dus la instituirea crizei politice şi instituţionale în Republica Moldova au fost înlăturate. Criza politică şi constituţională a fost depăşită. Cu Doamne ajută”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

 

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
254 afisari

1 COMENTARIU

  1. Inainte de a fi acuzat,judecat definitiv si condamnat Plahotniuc e bine merci !!.
    Excrocul si-a facut plinul si-a pus banii bine in paradisuri si o sa traiasca ca-nsanul lui Adam .Avocati sunt destui sa-i iao parte din cea furat ca sa=l scape de glont !!.
    Nu mai plingeti ca prostii la mormant strain ,nu-i cazul .
    Plahotniuc n-a ajuns sus de unul singur, voi cei prosti l-ati pus acolo de unde a putut fura cat a vrut .Ori va treziti ori va ia apa ,n-o mai scaldati ,nu mai stati cu curul in 2 luntre . Rusii v-au stricat ,v-ati corcit cu toate natiile pamantului ,catva mai ganditi normal ,daca stiti ce vreti nu mai pierdeti vremea.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger