AcasăNewsSe interzic cumetriile in sistem!

Se interzic cumetriile in sistem!

Parangheliile de la nunti si botezuri sunt de domeniul trecutului

Soc si groaza printre cei care activeaza in domeniul sigurantei nationale! Considerand ca una dintre principalele probleme cu care se confrunta diversele structuri din sistem este „caracatita” de rudenii, de sange sau prin alianta, inalti demnitari vor sa propuna interzicerea celor din urma.

Parangheliile de la nunti si botezuri sunt de domeniul trecutului

Masura va fi luata dupa ce directiile de informatii au raportat ca, mai ales la nivelurile de conducere ale structurilor, ponderea „rubedeniilor” ar fi ajuns la aproape 40 la suta.

Subalternii chestorului Petre Toba practica intensiv cumetriile

Acestea sunt insa doar cifrele oficiale, sursele noastre sustinand ca sunt institutii si Servicii unde doua treimi din sefi sunt nasi, fini sau cumetri intre ei.

Criteriu sigur de avansare

Primele rapoarte cu privire la relatiile de rudenie dintre tot mai multi angajati au fost facute la Ministerul de Interne. Iar aceste note informative atrageau atentia ca a fi cununat de un superior sau a-ti alege drept nasul copiilor un comandant erau privite drept cele mai sigure cai de avansare in cariera. Numai ca Directiile imputernicite cu verificarea sutelor de astfel de cazuri au lasat anchetele in sertare, mai ales ca nici DGIPI sau DGA nu au fost ocolite de acest veritabil flagel. O situatie similara are loc si la Serviciul Roman de Informatii, unde sefii si-au format propriile „familii”, prin nasirea subalternilor sau a copiilor acestora.

Triburi, nu institutii

Desi „gunoiul” a fost bine pastrat sub covorul institutional, fenomenul a fost atent monitorizat, alambicatele schite ale „caracatitei” rezultate din mii de cununii si botezuri „in sistem” fiind permanent actualizate. Iar cei care detin toate documentele care dovedesc crearea acestor atotprezente grupuri de influenta apreciaza ca sunt structuri intregi constituite si conduse de-a dreptul dupa criterii tribale. Drept urmare, dupa cum sustin sursele noastre, un grup de lucru interdepartamental intentioneaza sa prezinte un proiect prin care sa se interzica incumetrirea intre angajatii din sistem.

Prelucrati de cei de la protectie

Insa inaltii ofiteri si demnitarii care au subscris la ideea interzicerii cumetriilor nu au si solutia practica pentru statuarea juridica a acestui demers. Asa ca, momentan cel putin, s-a trecut la varianta „prelucrarii” cadrelor de conducere, carora ofiterii de la protectia interna le transmit „prieteneste” sa o lase mai moale cu nasitul pe banda rulanta a unor subalterni sau sefi de la alte structuri. Insa se studiaza si varianta ca, prin semnarea angajamentelor de ordine interioara, cei vizati sa-si asume obligativitatea abtinerii de la noi cumetrii . Totul este sa nu sarim insa din lac in put si sa aflam ca nasii „de profesie” din sistem se reprofileaza pe infratirea cu lumea interlopa…

author avatar
Catalin Tache
426 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger