AcasăNewsSe intampla in Romania: La Spitalul din Targu Jiu, bolnavii de cancer...

Se intampla in Romania: La Spitalul din Targu Jiu, bolnavii de cancer sunt tratati cu… algocalmin!

Foto: www.ziarelive.ro

La Sectia de Oncologie a Spitalului Judetean din Targu Jiu, bolnavii de cancer sunt tratati cu piafen sau algocalmin din cauza ca in farmacia unitatii spitalicesti nu mai exista morfina de trei ani!

Foto: www.ziarelive.ro

Numai pacientii care isi permit financiar isi cumpara morfina si vin cu ea de acasa.  Medicii sustin ca s-au facut numeroase demersuri pentru ca aceste calmante sa ajunga si in spitalul Judetean Targu-Jiu, dar toate eforturile au fost in zadar.

„Singurele calmante pe care le avem sunt piafenul si algocalminul, care sunt niste calmante foarte slabe. Este bine sa avem in farmacia spitalului medicamente pentru bolnavi, pentru ca la orice ora din zi si din noapte, el sa beneficieze de acestea. Am avut o perioada cand am avut morfina fiole in farmacia spitalului, dar cu vreo 2-3 ani in urma. De atunci, n-am mai avut”, a declarat medicul Iulia Fometescu pentru radiotargujiu.ro

Purtatorul de cuvant al spitalului din Targu-Jiu, Elena Pitian, a confirmat ca nu exista morfina in farmacia spitalului, dar sustine ca situatia se va remedia in cateva zile.

423 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger