AcasăNewsSe instruiesc la noi ca să devină teroriști în Orient. Medicinist din...

Se instruiesc la noi ca să devină teroriști în Orient. Medicinist din București, în legături cu Hamasul

Procurorii cer expulzarea unui fost student palestinian de la Universitatea de Medicină „Carol Davila” din București, după ce acesta a ajuns în atenția Serviciului Român de Informații sub bănuiala că, la adăpostul unei afaceri nevinovate, tânărul ar fi dezvoltat legături periculoase cu gruparea Hamas.

Mohamed Tantawi, în vârstă de 25 de ani, este considerat drept potențial pericol pentru securitatea națională a României, și este în custodia Inspectoratului General pentru Imigrări, iar autoritățile de la București încearcă să obțină expulzarea lui.

Bărbatul a fost deja declarat indezirabil pentru o perioadă de 10 ani, în primă instanță, dar decizia nu este una definitivă. Tânărul aflat deja în custodie publică a fost adus în fața judecătorilor instanței supreme, care trebuie să ii decidă soarta.
Palestinianul a venit în București, în anul 2012, pentru a studia la „Carol Davila”, dar după o perioadă nu s-a mai prezentat la cursuri. El și-a deschis o afacere cu sediul pe Calea Victoriei având obiect de activitate securitatea cibernetică, însă în realitate el ar fi trimis sume de până la 1 milion de lei unor persoane bănuite de legături cu temuta grupare paramilitară palestiniană Hamas.

În aceste condiții, SRI îl consideră un real pericol, pentru că ar putea dezvolta afaceri de susținere a terorismului. Sursele publicației citate notează că palestinianul are o relație cu o româncă, alături de care are un copil.

Totuși, bărbatul susține că este nevinovat și le-a cerut judecătorilor să nu fie expulzat cu forța, ci eventual să i se permită să plece de bună voie. Din acest motiv, el a cerut permisiunea Egiptului să traverseze această țară, pentru că doar așa poate să se întoarcă acasă în Fâșia Gaza. Cel mai probabil, soarta lui va fi anunțată peste aproximativ o lună.

 

Sursa foto: Facebook

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
434 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger