AcasăNewsSe îngroașă gluma! Francezii aduc mii de militari NATO în România

Se îngroașă gluma! Francezii aduc mii de militari NATO în România

Se îngroașă gluma! Francezii aduc mii de militari NATO în RomâniaSe îngroașă gluma! Francezii aduc mii de militari NATO în România/ Sursa FOTO: bizbrasov.ro

Grupul de luptă NATO din România de la baza Cincu va fi ridicat în 2025 la nivel de brigadă mărindui-se numărul de militari aliați. Momentan la Cincu sunt 1.500 de slodați, dar numărul acestpra va crește la 4.000, după cum a declarat joi generalul francez Loïc Girard, Senior National Representative în România și șeful grupului de luptă.

Creșterea va avea loc pe durata unui exercițiu major în primăvara anului viitor. Majoritatea din cei 4.000 de militari NATO vor veni din Franța, dat fiind că francezii sunt națiune-cadru pentru grupul de luptă NATO din România.

Francezii aduc și tehnică militară

Pe lângă militari, Franța va aduce în total în România și circa 50 de tancuri Leclerc, a mai spus generalul francez Loïc Girard într-o discuție cu jurnaliști români.

În plus, Franța va aduce în România și alte echipamente de artilerie, infanterie și logistice.

Această desfășurare de forţe şi tehnică suplimentară va avea loc, temporar, în primăvara anului 2025, potrivit Ambasadei Franței, o brigadă de peste 4.000 de militari și câteva sute de vehicule blindate urmând a fi dislocate din Franța în România pentru câteva săptămâni.

Scopul exercițiului NATO este de a testa pe scară largă desfășurarea unei brigăzi complete la granițele Europei într-un interval de timp foarte scurt.

Această brigadă va fi prezentă în România câteva săptămâni pentru antrenament, trupele urmând să se întoarcă odată cu încheierea exercițiului în țările lor de origine, putând oricând să se întparcă, la cererea NATO.

Batalionul multinațional Cincu, care are peste 1.500 de militari și este desfăşurat permanent în România. Cu acest batalion, Franța își confirmă prezența militară de lungă durată în România.

După cum s=ar putea gândi oricine, decizia de a crește numărul militari francezi și din alte state NATO pe teritoriul României vine pe fondul invaziei ruse în Ucraina și al posturii agresive a Moscovei în regiune.

În ultimele luni, mai mulți lideri politici și militari au lansat avertizări cum că Rusia ar putea ataca un stat membru NATO în următorii ani.

author avatar
Mihail Ioan
1.326 afisari

13 COMENTARII

  1. Sa i adica aici ca moscova are de treaba cu occidentul ca el stie unde e centrul de comanda.Sictir!!

  2. DIN CATE STIU PREZENTA TRUPELOR STRAINE PE TERITORIUL TARII TREBUIE SA AIBA APROBAREA PARLAMENTULUI SI A PRESEDINTELUI ROMANIEI .
    FRANCEZILOR LE CONVINE SA TINA TRUPE IN ROMANIA PENTRU CA TOATE CHELTUIELILE SE VOR SUPORTA DE ROMANIA !.
    VA MAI INTREBATI DE CE NU-S BANI LA BUGET !, VEZI SI CHELTUIELILE CU FINANTAREA RAZBOIULUI DIN UCRAINA ACCEPTAT DE JOHANIS SI CIOLACU.
    DE CE O DUC ROMANII RAU ?,DE CE NU-S BANI PENTRU EDUCATIE ?,SANATATE? ,PENTRU INVESTITII ?,CA SE ARUNCA BANII PENTRU CUMPARAT FIARE VECHI DE LA AMERICANI ,
    PENTRU CA NE MANANCA IN CUR SI VISAM RAZBOI DIMINEATA ,LA PRANZ SI SEARA !,ORGE MOS TAGARTA ,ORI MOS TEACA SE VEDE BAGAT IN SEAMA SI DAI CU INARMAREA ,DAI CU INCORPORAREA !,PENTRU CINE BA ???, PENTRU JIGODIILE ASTEA DIN POLITICA ?,PENTRU ANALFABETII DIN ADMINISTRATII ,PENTRU AIA CARE AU DISTRUS ROMANIA SI AZI HUZURESC CU PENSII SPECIALE !.
    NU V-ATI GASIT PROSTII CARE SA FIE CARNE DE TUN ,IAR VOI JAVRELOR SA STATI LA ADAPOST.

    • Daca intram in razboi, Dulapul tradator ramane pe functie iete daia vrea sa ne bage ioha in razbel, sa poata el sa aiba vacanta in continuare

    • Constitutia prevede ca orice trupa stationara pe teritoriul Romaniei e considerata trupa de ocupatie! problema e ca nu isi mai aduce nimeni aminte de Constitutie.. mai ales poporul

  3. Vin pedofilii si homalaii dar in RO sau zucrainna le raman oasele la acesti fatalai pe care Z se pisa pe ei

  4. Romania nu Este in razboi cu nimeni.dar Este Mai multa nevoie de ajutor in orientul mojlociu.acolo mor copii de foame di gloante nu on Romania

  5. Nu mai au ce ce sa-i tina si-i aduc in colonie? Noi avem cu ce sa tinem atatia flamanzi?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger