AcasăNewsSe incinge treaba! Ultimatum dat de Barack Obama: "Rusia trebuie sa-si retraga...

Se incinge treaba! Ultimatum dat de Barack Obama: „Rusia trebuie sa-si retraga trupele”!

Rusia a anexat Crimeea, dupa referendumul din 16 martie, contestat de forurile internationale, iar acum intreaga atentie se indreapta catre Ucraina.

Ultimele informatii arata ca Rusia a masat mii de soldati la granita cu Ucraina si exista pericolul ca presedintele Vladimir Putin sa incerce o ocupare in forta a fostei tari sovietice.

Ingrijorat, Barack Obama, presedintele SUA, a anuntat ca exista posibilitatea ca manevra sa fie doar una de intimidare. Chiar si asa, Obama a transmis un ultimatum Rusiei, informandu-l, indirect, pe Vladimir Putin ca trebuie sa-si retraga trupele de la granita cu Ucraina.

Obama considera ca aceasta solutie ar fi ideala pentru detensionarea situatiei. In plus, Barack Obama este de parere ca Rusia a inteles gresit politica externa a SUA si a precizat ca americanii sunt interesati doar ca ucrainenii sa-si decida singuri viitorul.

In schimb, Vladimir Putin si-a laudat soldatii „care au facut eforturi uriase pentru ca referendumul din Crimeea sa se desfasoare in conditii pasnice”. Alexander Malevany, seful FSB, sustine ca Rusia trebuie sa pregateasca miscari de contrainformatii din cauza „nebuniei de neinteles care a cuprins SUA”. Malevany sustine ca actiunile din ultimele luni au avut la baza dorinta locuitorilor de Crimeea si estul Ucrainei de a face parte din Rusia.

author avatar
Cristi Ionita
375 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger