AcasăNewsSe incinge treaba! Canada trimite avioane de lupta in Romania

Se incinge treaba! Canada trimite avioane de lupta in Romania

Desi oficialitati de rang inalt dau ca sigur faptul ca Romania nu va fi afectata, in mod direct, de tensiunile dintre Ucraina si Rusia, lucrurile par sa se incinga pe zi ce trece.

Dupa ce reprezentantii MApN au luat in calcul posibilitatea de a rechema la arme toti rezervistii, marti s-a aflat o noua informatie care ar trebui sa ne puna pe ganduri.

Rob Nicholson, ministrul canadian al Apararii, a anuntat ca va trimite sase avioane de lupta CF-18 Hornet in Romania. Masura reprezinta contributia Canadei la intarirea securitatii alitatilor NATO din Europa Centrala si de Est.

Conform b365.ro, avioanele canadiene se vor alatura fortelor aeriene din Romania si SUA pentru a participa la misiuni de antrenament. Avioanele vor pleca de la baza aeriana Bagotville, din Quebec, si foarte probabil vor stationa la Mihail Kogalniceanu, pe perioada in care vor ramane in Romania, desi initial se spusese ca acesta ar urma sa stationeze in Polonia.

Franta, Marea Britanie, Germania si Danemarca si-au manifestat si ele dorinta de a trimite avioane de supraveghere care sa survoleze spatiul aerien al membrilor NATO din Europa Centrala si de Est, in conditiile in care toate tarile respective condamna agresiunea Rusiei asupra Ucrainei.

sursa foto: b365.ro

author avatar
Cristi Ionita
727 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger