AcasăNewsSe federalizeaza puscariile!

Se federalizeaza puscariile!

Gardienii sunt nemultumiti de masurile sefilor

Conducerea Administratiei Nationale a Penitenciarelor se tot schimba de la o zi la alta. Iar noii manageri intentioneaza sa aplice si in cadrul sistemului penitenciar modelul regionalizarii, desi acesta a esuat lamentabil la Politia Romana.

Gardienii sunt nemultumiti de masurile sefilor

Surse din cadrul sindicalistilor de la ANP sustin ca sefii vor sa scape de multi dintre ei, sub pretextul unei noi reorganizari. Astfel, se pare ca noul director general Marian Dobrica are deja pregatit proiectul de „federalizare”, prin infiintarea unor centre regionale.

Pe langa structura centrala care va ramane intacta, aceste Centre vor avea rolul de coordonare tehnica a penitenciarelor arondate, in acest fel sperandu-se a se face economii substantiale la buget. Insa gardienii sustin ca le va fi imposibil sa-si mai faca treaba cu profesionalism, daca vor fi nevoiti, de exemplu, sa astepte echipele de interventii trimise de la zeci de kilometri distanta pentru stingerea eventualelor violente. Plus ca ei se tem ca vor fi dati afara  cei care nu accepta mutarile in alte unitati.

author avatar
Toni Matei
426 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger