AcasăNewsSe fac primele lucrări de urgență la barajul de la Roșia Montană....

Se fac primele lucrări de urgență la barajul de la Roșia Montană. Suma alocată de Guvern

barajSe fac primele lucrări de urgență la barajul de la Roșia Montană. Suma alocată de Guvern

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat alocarea sumei de aproape 2,8 milioane de lei pentru efectuarea unor lucrări de urgenţă la barajul Tăul Mare din judeţul Alba, care a suferit o avarie la începutul lunii.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, convocat marţi în format hibrid de premierul Nicolae Ciucă, a aprobat alocarea sumei de 2.782.088,71 lei din Fondul de rezervă bugetară, fonduri care sunt necesare pentru efectuarea lucrărilor de primă urgenţă în vederea punerii în siguranţă a barajului Tăul Mare din judeţul Alba.

Guvernul a alocat peste 2 milioane de lei pentru reparații

Fondurile vor fi alocate având în vedere incidentul petrecut în data de 1 octombrie la acest baraj al lacului de acumulare, care a impus adoptarea de urgenţă a unor măsuri de răspuns, inclusiv evacuarea preventivă a locuitorilor din localitatea Roşia Montană.

În urma avariei, în barajul Tăul Mare de la Roșia Montană a apărut o gaură cu diametru de aproximativ un metru, în formă de con, la circa 10 metri de lacul de acumulare. Specialiștii strânși la fața locului au spus că barajul trebuie golit complet pentru remedierea avariilor apărute.

author avatar
Andreea Vlad
112 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger