AcasăNewsSe fac noi angajari in cadrul MAI. Sunt scoase la concurs aproape...

Se fac noi angajari in cadrul MAI. Sunt scoase la concurs aproape 3.000 de posturi

Odata ce prima etapa, demarata lunile trecute, s-a incheiat, la inceputul lui aprilie s-a dat startul si celei de-a doua proceduri din cadrul Planului de masuri pentru reducerea deficitului de personal din cadrul Ministerului de Interne.

Daca in prima faza a proiectului au fost trecuti in corpul ofiterilor o mie de subofiteri si agenti, acest nou pas presupune incadrarea, in structurile ministerului condus de Petre Toba, in perioada urmatoare, toate prin concurs, a nu mai putin de 2.980 de cadre. Asadar, daca vreti sa lucrati in cadrul MAI si indepliniti conditiile impuse pentru a participa la aceste concursuri, puteti sa va inscrieti!

E important de stiut -cele mai multe locuri disponibile sunt la nivelul Politiei Romane. Astfel, din cate anunta sambata MAI, intr-un comunicat, la nivelul IGPR se vor pune la bataie, prin concurs, nu mai putin de 1.900 de posturi „pentru reincadrarea fostilor politisti iesiti din sistem din motive neimputabile lor, precum si din sursa externa”. Aceste posturi vacante sunt de agenti de ordine publica, pentru sectiile de politie din Capitala si din mediul rural.

Astfel de proceduri de reincadrare de subofiteri – 350 la numar- vor avea loc si in cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, in timp ce la Inspectoratul General pentru Imigrari vor fi organizate concursuri pentru posturi de agenti de politie in unitati operative, fiind disponibile 20 cu incadrare din sursa externa si 10 posturi cu reincadrare a fostilor politisti.

Angajari se fac si in structurile operative ale Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane, unde s-a dat startul procedurilor menite sa recheme in activitate a 250 de subofiteri, dar si la Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, in cadrul acestuia din urma fiind scoase, de asemenea, la concurs 450 de posturi de subofiteri.

Reprezentantii ministerului dau asigurari ca toate „concursurile vor fi organizate in conditii de maxima transparenta, obiectivitate si corectitudine, comisiile de concurs fiind constituite la nivelul inspectoratelor generale. Vor fi elaborate tematici si bibliografii unice pentru functii similare, iar subiectele vor fi transmise simultan prin retele criptate. De asemenea, va fi asigurata monitorizarea si supravegherea video a concursurilor, corectarea lucrarilor de concurs realizandu-se pe loc, in fata candidatilor”, din cate se mai mentioneaza in comunicatul din directia MAI.

311 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger