AcasăNewsSe fac mari eforturi pentru stingerea incendiului din zona Cetatii Poienari (VIDEO)

Se fac mari eforturi pentru stingerea incendiului din zona Cetatii Poienari (VIDEO)

Incendiul din Arefu se dovedeste greu de stins. Pentru lichidarea lui actioneaza deja doua elicoptere, iar catre locul incidentului au fost trimise forte umane suplimentare, dar si trei containere tip Multirisc, ce contin pompe manuale portabile, folosite la stingere incendiilor de padure.

Inca de ieri s-a dispus, ca masura de siguranta, evacuarea mai multor turisti aflati in zona Cetatii Poienari, din Arges

Este vorba despre un incendiu de vegetatie uscata si litiera de padure, iar misiunea pompierilor este cu atat mai dificila cu cat „interventia se realizeaza cu dificultate din cauza ariei mari de actiune, accesului ingreunat si cantitatilor limitate de apa din padure”, din cate au subliniat, luni, reprezentantii Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.

Eforturile menite sa duca la lichidarea incendiului nu s-au oprit nici pe timpul noptii. Deja fortele de interventie detasate inca din ziua precedenta, cand a izbucnit focul, au fost suplimentate. Astfel ca aproape 100 de pompieri de la ISU Bucuresti Ilfov, Prahova, Sibiu si Teleorman, dar si de la USISU Ciolpani au mers in zona. Totodata, s-a anuntat ca 100 de salvatori de la ISU Arges actioneaza permanent in zona, pentru lichidarea focarelor. Interventia terestra este sustinuta si de ajutor aerian, in acest sens intervenind in zona doua elicoptere apartinand Inspectoratul General de Aviatie din MAI, dotate cu dispozitive de stingere.

sursa foto, video: Facebook/IGSU

102 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger