AcasăNewsSe coace un Euromaidan la Belgrad

Se coace un Euromaidan la Belgrad

Cu pasi mici si calculati, NATO cauta sa rupa Serbia de Federatia Rusa, intinzand o mana acolo unde cu 20 de ani in urma lansa bombe si rachete. Insistenta cu care Organizatia Nord-Atlantica trage de vecinii nostri ne duce cu gandul la Euromaidanul de la Kiev, de aici si intrebarea legitima: vom avea un nou moment „Crimeea”?

Un cunoscut portal de informatii din domeniul militar dezvaluie planul gandit de reprezentantii ambasadei SUA la Belgrad. Acestia, impreuna cu ofiteri NATO si-au intensificat eforturile pentru a apropia Serbia de Alianta Nord-Atlantica, primul pas fiind marcat de infiintarea unui asa-numit „Club 100”.

Club 100 – elita intra in scena

Conform Vecernje Novosti, o cunoscuta publicatie locala, in Club 100 sunt membri renumiti profesori universitati, artisti, medici si numeroase personalitati ale vietii publice din Serbia. Doar elita va fi primita in acest club al carui scop este promovarea in mod deschis a unei politici pro-occidentale si de aderare a Serbiei la cea mai mare organizatie militara din lume. In prezent, liderii de la Belgrad au respins orice apropiere de NATO, intensificand, in schimb, relatiile de apropiere fata de aliatul traditional, Rusia.

Pe de alta parte, ofiterii NATO si lucratorii Ambasadei SUA au o sarcina speciala: spargerea prieteniei dintre Milorad Dodik, presedintele autoproclamatei Republici Srpska, si Vladimir Putin.

Intalnirea de la Hotel Crystal

La mijlocul lunii mai, luxosul Hotel Crystal (Belgrad) a gazduit intalnirea mai multor ONG-uri implicate in promovarea NATO. Tema aleasa a fost „Formarea viitorului Serbiei intr-o era de insecuritate”, summit-ul fiind organizat de catre Consiliul Atlantic al Serbiei. Propaganda s-a pus in miscare imediat, astfel ca subiectul principal abordat a fost avantajele cooperarii Serbiei cu NATO si ajutorul pe care tara il primeste de la Statele Unite ale Americii.

Aleksandar Vucici respinge ideea aderarii

In tot acest timp, pozitia presedintelui Aleksandar Vucici ramane neschimbata: Serbia nu are in plan sa adere la NATO si isi va mentine neutralitatea! Este un punct de vedere imbratisat si de populatie, caci un sondaj publicat in luna martie, la implinirea a 19 ani de la inceputul bombardamentelor NATO asupra Serbiei, arata ca 84% dintre cetateni se opun aderarii la alianta militara occidentala!

Ucraina a patit la fel

Oarecum la fel au gandit si liderii Ucrainei in momentul in care s-au opus aderarii la NATO, doar ca pretul platit il cunoaste intreaga planeta. Miscari de strada s-au declansat brusc, elitele de la Kiev reusind sa urneasca masele spre directia pro-occident. Imediat, simtind pericolul, Rusia a reactionat prin anexarea Crimeei, o mutare la care tot mapamondul a privit siderat, dar fara nicio reactie de opozitie!

author avatar
Andrei Coman
1.515 afisari

3 COMENTARII

  1. Sper ca nu au uitat copiiiucisi de hoardele nato,de podurile distruse,si de tot raul facut de amerloci.O prietenie cu usa nu duce la nimic bun.

  2. Bravo sarbilor
    un popor erou ce a rezistat cu brio ocupatiei germane după invadarea tarii in 6.4.1941 de catre hoardele hitleriste , la fel si după bombardamentul groaznic la care a fost supusa tara lor in anii 90 de catre americani ce au lovit orase civili nevinovati, poduri urbane spitale ambasade scoli etc. B R A VO lor sarbilor Serbia e un stat independent suveran si neutru. FELICITARI dragi vecini !!!

  3. Daca in razboiul americano- sarbesc din anii 90 armata americana ar fi luptat terestru cu sarbii ar fi pierdut sigur asa cum a pierdut si puternica armata hitlerista in anii 40 Asa.. americanii au preferat sa dea cu bombe de pe la 10.000 m inaltime sa distruga orase sa ucida civili si apoi sa plece. Cred ca sarbii nu pot uita asta….!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger