AcasăNewsSe circula in coloana pe DN1 -Valea Prahovei. Evitati aglomeratia alegand rute...

Se circula in coloana pe DN1 -Valea Prahovei. Evitati aglomeratia alegand rute alternative pe drumul spre Bucuresti!

Daca va numarati printre cei care au avut cateva zile libere, in preajma Rusaliilor, iar duminica dupa-amiaza va intoarceti in Capitala si nu vreti sa pierdeti mai mult timp decat e cazul pe drumul catre casa, aflati ca aveti la dicpozitie rute alternative, pentru a evita aglomeratia.

Cum s-a intamplat in mai multe randuri, indeosebi dupa week-end-urile prelungite, din perioada marilor sarbatori ori a celor care sunt insotite de zile libere ce pot fi adaugate sambetelor si duminiclilor, in asa fel incat sa se obtina o mult-dorita minivanacta, la intoarcerea catre Capitala, de pe Valea Prahovei, cuvantul de ordine devine aglomeratie.

Iar din cele mai recente informatii date publicitatii de catre reprezentantii Centrului Infotrafic al Politiei, luni, in jurul orei 14.30 se circula in coloana, pe DN 1, pe Valea Prahovei- in zona statiunilor montane alese ca destinatie de catre turistii care vor sa scape de asfaltul din Bucuresti, dar nu numai -pe sensul de mers catre Capitala, de la iesirea din Predeal pana la intrarea in Busteni.

Ca urmare, daca in perimetrul celorlalte statiuni viteza de deplasare e mai mare, in zona mentionata anterior, viteza medie de rulare este, mentioneaza aceeasi sursa, de circa 20-30 km/h.

Insa, dupa cu va spuneam si anterior, exista o solutie pentru a evita sa ajungeti sa fiti prinsi intr-un sir interminabil de masini- aceea de a alege rute alternative catre Capitala. Mai precis, soferii au la dispozitie urmatoarele variante:

– dinspre Brasov, spre Bucuresti: DN1A Sacele – Cheia – Ploiesti

– dinspre Bran-Moieciu: DN73 Brasov – Valea Mare-Pravat, DN72A Valea Mare-Pravat – Targoviste, DN71 Targoviste – Baldana, DN7 Baldana – Bucuresti

– DN73 Brasov – Pitesti, A1 Pitesti – Bucuresti, cu precizarea ca pe segmentul Campulung – Pitesti (DN73) se fac lucrari.

Nu in ultimul rand, e important de amintit faptul ca politistii le recomanda conducatorilor auto sa circule cu prudenta, adaptand viteza la conditiile de drum, dar si sa evite depasirile riscante si pastreze suficienta distanta in mers fata de autovehiculul din fata, pentru a putea frana, daca e cazul si a evita accidentele.

sursa foto: gazetaph.ro

99 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger