AcasăNewsSe cere si interzicerea tigarilor electronice in locurile publice

Se cere si interzicerea tigarilor electronice in locurile publice

Fumatul electronic, sau vapatu, cum se mai spune, se pare ca elimina numai gudronul, nu si alte substante foarte nocive

Secretarul de stat Raed Arafat sustine ca este necesar sa se interzica utilizarea tigarilor electronice si dispozitivele care incalzesc tutunul in spatiile publice. Adica, sa intre si acestea in regimul european impus  tigarilor clasice.

Fumatul electronic sau vapatu cum se mai spune se pare ca elimina numai gudronul nu si alte substante foarte nocive

Medicul a dezvoltat pe larg aceasta idee  pe pagina sa de Facebook. Conform spuselor lui Arafat, opiniile sale se  bazeaza pe un studiu prezentat de postul de televiziune CNN. Acesta spune ca,  in perioada 2011 – 2015, s-a inregistrat o crestere de 900 la suta a utilizarii tigarilor electronice in licee. In mesajul sau, Raed Arafat vorbeste despre necesitatea impunerii de restrictii pentru tigarile electronice si dispozitivele care incalzesc tutunul. „900% crestere in utilizarea tigarilor electronice in scoli, in perioada 2011-2015. Un raspuns clar la cei care spuneau ca astfel de produse nu sunt destinate copiilor si nu influenteaza adolescentii. Vorbim de tigarile electornice care se afla pe piata mult inaintea dispozitivelor care incalzesc tutunul. Urmeaza sa vedem in viitor si impactul noilor dispozitive intrate pe piata recent. Este clar ca trebuie actionat urgent prin interdictia promovarii si a utilizarii in spatiile publice aplicand reguli similare celor aplicabile tigarilor clasice pentru toate aceste dispozitive!”,  a scris Arafat pe Facebook. Parerile secretarului de stat in Ministerul Afacerilor Interne vizavi de problema tigarilor electronice si ale celor ce doar incalzesc tutunul sunt deja cunoscute. Astfel, in 21 martie vorbea despre necesitatea ca parlamentarii sa initieze un proiect legislativ „incat sa oprim recrutarea noilor generatii de fumatori de catre comerciantii mortii”, iar anterior despre interzicerea publicitatii la fumat in locurile publice.

Despre fumatul electronic

  • Risti sa inhalezi o cantitate mai mare de nicotina, peste nivelul necesar.
  • Nivelul crescut de nicotina sau alte substante pe care le contin tigarile electronice reduce mecanismele de curatare a mucusului, astfel poti face bronsite acute sau cronice si slabeste sistemul imunitar.
  • Reprezentantii Agentiei Medicamentelor din SUA au gasit in tigara electronica substante toxice pentru om, precum glicolul, care nu este altceva decat antigelul folosit in motoarele masinilor. Inhalarea vaporilor de glicol e iritativa pentru caile respiratorii.
author avatar
Catalin Dumitrescu
122 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger