AcasăNewsSe cere o ancheta a Parchetului la Penitenciarul din Giurgiu. Suspiciuni grave

Se cere o ancheta a Parchetului la Penitenciarul din Giurgiu. Suspiciuni grave

Situatia reclamata de mai multi detinuti, care s-au plans ca ar fi fost batuti de reperezentanti ai Penitenciarului Giurgiu, pe fondul protestelor de acum mai bine de o luna, ajunge in atentia respnsabililor cu atributii de a verifica astfel de sesizari. Si anume procurorilor de la Parchetul Giurgiu.

Despre aceste reclamatii a vorbit actualul sef interimar al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), care a precizat ca s-a sesizat Parchetul, pentru a se lamuri unde e adevarul. „S-a folosit forta in interventia de acolo si atunci vrem sa ancheteze Parchetul si sa stabileasca daca a fost legal sau ilegal, pentru ca nu mai este de natura disciplinara ce s-a intamplat acolo”, a anuntat Marius Vulpe.

Intrebata, joi, despre acest subiect, Raluca Pruna a dat de inteles ca asteapta sa afle concluziile unei verificari in curs si ca pana la momentul respectiv nu poate sa faca vreun comentariu. „Este o ancheta administrativa in curs (…) nu am primit un asemenea raport, am sa va rog sa va adresati ANP-ului”, a sunat reactia ministrului Justitiei, pe aceasta tema.

Este vorba despre persoane aflate in regim de detentie la inchisoarea giurgiuveana despre care s-ar fi presupus ca ar fi instigat la declansarea protestelor din iulie, in care un numar semnificativ de detinuti s-au plans, prin diverse metode, de conditiile din penitenciare. Va amintiti, insa, ca astfel de manifestari de nemultumire nu au fost inregistrate doar in Giurgiu, ci si in zona Moldovei, dar si in Constanta.

192 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger