AcasăNewsSe cere carantină totală în București. „Este obligatorie!”

Se cere carantină totală în București. „Este obligatorie!”

carantinaSe cere carantină totală în București. „Este obligatorie!”

Situația epidemiologică din Capitală este îngrozitoare. Conform celor mai recente date furnizate, miercuri, de Direcția de Sănătate Publică București, rata de incidență cumulată calculată la 14 zile a trecut de 15 la mia de locuitori.

Mai exact, valoarea anunțată în dimineața zilei de 13 octombrie pe site-ul instituției este de 15.1, în creștere față de cea comunicată marți, 12 octombrie, care fusese de 14.71.

Rata de infectare a depășit 15 la mie

Nici în județul Ilfov lucrurile nu stau prea bine. Rata de infectare este peste 5 la mie în toate localitățile, cea mai mare fiind în 22 la mie în Clinceni. Directorul DSP Ilfov Teodor Negulescu ar fi solicitat carantinarea întregului județ, însă prefectul Daniel Zamfir (PNL) s-ar opune pe motiv că numeroși locuitori din Ilfov lucrează în București și este dificil de pus în practică o astfel de măsură extremă.

Drobeta Turnu Severin este primul oraș reședință de județ care a intrat în carantină, în valul IV. Decizia a fost luată când incidența era de 9,94 cazuri la mia de locuitori și se aplică din 11 octombrie. În Capitală, la o incidență de 15,1, autoritățile nici nu vor să audă de lockdown.

În Capitală, este necesară carantinarea

Preşedintele Societăţii de Epidemiologie atrage atenţia că incidenţa a depăşit de mult cota la care erau obligatoriu de luat măsuri.

„Este un moment absolut critic, nu neapărat din cauza incidenţei, ci pentru că înregistrăm 400 de decese zilnic. În Bucureşti şi Ilfov s-a depăşit de ceva vreme gradul de incidenţă de la care era necesară carantinarea. Ştiu, nu este uşor să impui o astfel de măsură incomodă pe fondul gradului de complianţă al populaţiei şi într-o zonă în care activităţile economice, politice şi culturale au o asemenea intensitate. Dar este obligatorie. Repet, incidenţa a depăşit de mult cota la care erau obligatoriu de luat asemenea măsuri în Bucureşti-Ilfov. Oricum, pentru a fi eficientă, această decizie de carantinare a Capitalei şi a zonelor limitrofe este necesară pentru cel puţin 14 zile”, a atras atenţia Doina Azoicăi, preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie.

În acest context, trebuie spus că o analiză a Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei arată că instituirea carantinei are efecte în majoritatea localităţilor unde a fost aplicată, notează adevarul.ro.

author avatar
Andreea Vlad
759 afisari

4 COMENTARII

  1. Citule citesti si tu, consecintele actelor tale nesabuite, asta vara era libertatate absoluta, si acum … ? 15 la mie
    Tu platesti oare pentru gravele erori de guvernare ?

    • Vierme, waxerii ca tine trebuie injectați direct în tâmplă! TOȚI WAXERII ȘI HĂNDEII LOR!!!

  2. Băi, tată, băi, unii sunt mai cretini decât prevede legea!
    Ce „carantine” visează tâmpiții???

  3. Dati ba nemernicilor medicamente pt formele usoare de bola sa nu ajunga pe mana statului criminal.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger