AcasăNewsSe cer demiteri dupa problemele aparute la sistemul cardului de sanatate

Se cer demiteri dupa problemele aparute la sistemul cardului de sanatate

Medicii de familie – a caror rabdare a fost greu incercata in ultimele trei zile, in care sistemul informatic al cardului de sanatate a avut din nou probleme- cer ca responsabilii pentru aceasta situatie sa fie taxati.

Chiar daca joi dimineata sistemul a dat semne de deblocare, medicii in cauza nu vor ca si de aceasta data disfunctionalitatile aparute la sistemului informatic – care i-a impiedicat, practic, sa poata verifica daca un pacient este sau nu asigurat, cat sa poata primi un anume tip de tratament pe care doctorii s-ar fi putut trezi apoi ca trebuie sa-l achite din propriul buzunar – sa fie trecute cu vederea.

Reprezentantii a doua organizatii ale medicilor de familie – Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) si Federatia Nationala a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) – transmit cat se poate de clar faptul ca sa vada ca se iau masuri concrete. Acestia „acuza CNAS de lipsa totala de transparenta si iresponsabilitate in asigurarea sanatatii pacientilor, prin proasta gestionare a Platformei Informatice a Asigurarilor de Sanatate din Romania, dar si a modului greoi in care se desfasoara prescriptia medicamentelor in Romania”, precum si faptul ca „pacientul nu mai este de mult in centrul atentiei si siguranta lui este discutabilla, prin ingradirea accesului la ingrijiri si terapie. Medicii sunt santajati cu controale abuzive si interpretari excesive ale unor prevederi legale si primesc sanctiuni care ii deprofesionalizeaza. Umilintele au atins cote maxime in aceste ultime zile, in care a trebuit sa pierdem nopti pentru a nu risca imputari si a incerca validarea muncii noastre de peste zi”.

124 afisari

1 COMENTARIU

  1. Bai nene,este clar ,ca la mijloc este o „facatura” cu blocarea cardului de sanatate!!!….este imposibil asa ceva, la ce IT-isti de mare valoare are tara noastra,dar NU se vrea sa se apeleze la ei!….cineva tehnocrat din Ministerul Sanatatii ,doreste anularea acestuia ,ca sa NE bage din nou ,ca pe vremuri in marile cozi…..aici ar trebui sa „taie in carne vie” DNA-ul daca cu adevarat tine cu poporul!….ce liniste si ordine a fost pana acum ,cand deodata cineva interesat ,sa creeze dezordine ,haos ….blocheaza cardul…..un cinic nu altceva..mai greu de NOI pensionarii..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger