AcasăNewsSe cauta manager pentru Castelul Peles!

Se cauta manager pentru Castelul Peles!

Ministerul Culturii organizeaza un concurs de management pentru Muzeul National „Peles” din Sinaia.

Candidatii interesati pot depune pana la 15 mai  planurile de management si dosarele de concurs. Anuntul a fost facut pe site-ul Ministerului Culturii. Concursul pentru desemnarea managerului Muzeului National „Peles” din Sinaia va avea loc la sediul din Bucuresti al ministerului. Potrivit Realitatea TV, in prezent, Muzeul National „Peles” din Sinaia este condus de Anca Hogea, director interimar al institutiei incepand din octombrie 2013, cand a inlocuit-o pe Rodica Rotarescu.

Conditiile de participare la concursul de management sunt urmatoarele: are cetatenia romana sau a unuia dintre statele membre ale Uniunii Europene; are capacitate deplina de exercitiu; are studii universitare de licenta absolvite cu diploma de licenta sau echivalenta intr-unul din urmatoarele domenii de licenta (domeniul fundamental de ierahizare – stiinte umaniste si arte; ramura de stiinta – istorie, domeniul de ierarhizare – istorie si studiul patrimoniului, domeniul de licenta – istorie; domeniul fundamental de ierahizare – stiinte umaniste si arte; ramura de stiinta – istorie, domeniul de ierarhizare – istorie si studiul patrimoniului, domeniul de licenta – studiul patrimoniului (heritage studies); domeniul fundamental de ierahizare – stiinte umaniste si arte; ramura de stiinta – arte, domeniul de ierarhizare – arte vizuale, domeniul de licenta – arte vizuale), are vechime in specialitatea studiilor de minim cinci ani, are experienta in management minim trei ani sau pregatire in management; nu i-a incetat contractul individual de munca, raportul de serviciu sau contractul de management pentru motive imputabile in ultimii patru ani; nu a suferit condamnari penale si civile pentru fapte ce l-ar face incompatibil cu functia pentru care candideaza; nu detine o functie de conducere la o alta institutie din Romania; nu a implinit varsta legala pentru pensionarea pentru limita de varsta.

In perioada 16 – 19 mai, dosarele vor fi selectate,  iar intre 20 si 28 mai vor fi analizate planurile de management (prima etapa), iar, intre 29 mai si 5 iunie, va fi a doua etapa, cea de sustinere a planurilor de management in cadrul interviului. Dosarele de concurs si planurile de management se depun la sediul Ministerului Culturii pana la data de 15 mai, ora 16.00, la Compartimentul Managementul Institutiilor de Cultura.

Castelul Peles, resedinta de vara a regelui Carol I, a fost construit intre 1873 si 1914, fiind inaugurat si locuibil inca din 1883. Edificiul a fost decorat de celebrii creatori J. D. Heymann din Hamburg, August Bembé din Mainz si Bernhard Ludwig din Viena. Castelul Pelisor a fost resedinta de vara a cuplului regal Ferdinand si Maria, el fiind decorat de insasi regina Maria. Muzeul National Peles din Sinaia este una dintre cele mai vizitate institutii muzeale din Romania. In 2013, Complexul Muzeal Peles-Pelisor din Sinaia a avut peste 250.000 de vizitatori.

author avatar
Andra Nesu
986 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger