AcasăNewsSe anunta ploi, cu descarcari electrice si praf saharian

Se anunta ploi, cu descarcari electrice si praf saharian

Dupa cateva zile absolut superbe, cu mult soare si temperaturi foarte placute, vremea schimba foaia si lasa loc ploilor, cu descarcari electrice. Mai mult, la pachet cu aceste manifestari de instabilitate atmosferica ar putea veni si un val de praf saharian.

Cel putin acestea sunt, pe scurt, datele anuntate joi, de specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie, prin intermediul unei informari ale carei coordonate vor intra in vigoare sambata la ora 11 si care se vor mentine nu doar in week-end, ci si in prima zi a saptamanii viitoare.

Asadar, se anunta ploi insemnate in urmatoarele zile. Valul de instabilitate atmosferica accentuata va aparea intial, spun meteorologii, in vest si la munte, unde va ploua pe parcursul zilei de sambata, pentru ca in noaptea care precede ultima zi a saptamanii sa cuprinda si sudul, centrul si estul Romaniei. Din cate spun meteorologii, ploile pot cumula mai mult de 20 l/mp, chiar si dublu, insa doar izolat, in special in zonele deluroase si de munte. Totodata, nu vor lipsi din peisaj nici descarcarile electroce si nici caderile de grindina, acestea din urma fiind doar izolate.

Totodata, meteorologii precizeaza un aspect important, si anume faptul ca „precipitatiile prognozate pentru intervalul 08 – 11 aprilie 2016 in Romania pot antrena spre sol particulele de praf saharian, dar in concentratii reduse”.

E important de avut in vedere ca prezenta informare expira luni, la ora 23. Totodata, va reamintim faptul ca nu este prima oara cand un astfel de fenomen, cunoscut drept „ploi murdare” apara in tara, de la inceputul anului, praful saharian aparand in peisaj, in mai multe zone din tara, si la inceputul lunii trecute.

267 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger