AcasăNewsSe anunta o noua decizie extrema dupa tentativa de puci din Turcia

Se anunta o noua decizie extrema dupa tentativa de puci din Turcia

La cateva ore de cand a intrat in vigoare starea de urgenta decretata timp de trei luni pe intreg teritoriul Turciei, s-a aflat – de aceasta data din directia vicepremierului turc-, faptul ca autoritatile se pregatesc sa suspende temporar aplicarea prevederilor Conventiei Europene a Drepturilor Omului.

Invocand faptul ca si Franta a urmat un astfel de pas, in noiembrie anul trecut -dupa producerea atacurilor sangeroase de la Paris -,politicianul de la Ankara a dat de inteles ca masura vizand Conventia Europeana vine ca un soi de consecinta a declararii starii de urgenta. Chiar si asa, conform hurriyetdailynews.com, oficialul a dat asigurari, ca pe perioada cand implementarea prevederilor Conventiei se suspenda, drepturile si liberatile fundamentale nu vor fi afectate.

Va amintim faptul ca joi noapte, la ora 1, timp de trei luni, Turcia se afla in stare de urgenta, demers pe care il anuntase inca de seara trecuta presedintele Erdogan, urmare a tentativei de lovitura de stat din urma cu aproape o saptamana.

Dar si ca, urmare a celor intamplate in noaptea de 16 iulie, au fost operate mii de retineri, dar si schmbari radicale in randul magistratilor, al cadrelor militare, dar si din Educatie, pe fondul suspiciunilor privind un posibil sprijin acordat pucistilor.

239 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger