AcasăNewsSe anunta o iarna foarte grea in Europa: ninsori abundente si temperaturi...

Se anunta o iarna foarte grea in Europa: ninsori abundente si temperaturi foarte scazute!

Ne astepta o iarna foarte grea! Intreaga Europa va fi sub asediul frigului in lunile urmatoare, avertizeaza meteorologii britanici.

foto: agenda.ro

Dupa ce in Romania a nins inca din octombrie, vestile nu tocmai imbucuratoare despre vreme continua! Specialistii britanici spun ca aceasta iarna va fi una deosebit de grea pentru Europa, cu temperaturi foarte scazute si precipitatii abundente, potrivit Antena3.

Cauza acestui fenomen extrem ar fi, sustin meteorologii, intoarcerea fenomenului La Nina, dar si faptul ca Soarele ar atinge un grad minim de activitate, ceea ce ar putea duce la prelungirea perioadei geroase.

La Nina este un fenomen climatic caracterizat prin temperaturi neobisnuit de scazute ale apei de la suprafata Oceanului Pacific in zona ecuatorială, opus fenomenului El Nino, caracterizat prin temperaturi neobisnuit de ridicate, conform wikipedia.

699 afisari

1 COMENTARIU

  1. Mi se pare ca nu are sens. Din cate stiam, Nina este curentul rece ce ia nastere in sudul Atlanticului, ca urmare a aparitiei lui Nino, un curent cald ce se formeaza periodic in Pacific. Unul fara celalalt nu exista, iar Nino a fost acuzat pentru incalzirea din unii ani.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger