AcasăNewsSe anunta noi ploi, descarcari electrice si vijelii, pana vineri seara

Se anunta noi ploi, descarcari electrice si vijelii, pana vineri seara

Instabilitate atmosferica se mentine pana catre final de saptamana, mai exact pana vineri seara tarziu.

In acest sens, meteorologii au ales sa actualizeze informarea meteo valabila deja, de aceasta data noul interval de valabilitate a mesajului despre vreme fiind 23 mai, ora 12 – 24 mai, ora 22. Perioada in care se asteapta episoade cu ploi in aversa, posibil cu caracter torential, precipitatii ce vor fi insotite nu doar de fulgere si izolat caderi de grindina, ci si de intensificari de scurta durata ale vantului ce pot lua aspect de vijelie, conform ANM. „Cantitatile de apa vor depasi 15…25 l/mp si pe arii restranse 35…40 l/mp”, se mentioneaza in informarea meteo.

Specialistii mai transmit ca „astfel de fenomene vor avea o probabilitate mai ridicata de aparitie in dupa-amiaza zilei de joi (23 mai) in vestul, centrul si nordul tarii, iar pe parcursul zilei de vineri (24 mai) in regiunile estice, sud-estice, nordice si centrale”.

Reprezentantii Administratiei Nationale de Meteorologie atrag atentia ca astfel de semne de instabilitate atmosferica vor aparea si sambata dupa-amiaza, „cu precadere in zona Carpatilor Orientali si in regiunile limitrofe”.

123 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger