AcasăNewsSe anunță 3 zile de proteste în Piața Victoriei. Membrii SANITAS, deciși...

Se anunță 3 zile de proteste în Piața Victoriei. Membrii SANITAS, deciși să iasă în stradă. Ce revendicări au sindicaliștii

sursa foto: Facebook/Federatia Sanitas din Romania

Se anunță noi proteste în Piața Victoriei. După ce în prima zi a lunii februarie reprezentanți ai federațiilor sindicale din Educație au ieșit în stradă, în apropierea sediului Executivului, pentru a protesta și a atrage atenția asupra revendicărilor lor, de natură salarială, săptămâna viitoare ar urma să picheteze Guvernul cei de la SANITAS.

Sunt anunțate trei zile de proteste, începând de luni, 6 februarie. Sindicaliștii SANITAS cer, între altele, creșterea veniturilor salariaților din sănătate și asistență socială, cu cel puțin 15%.

A fost ședință, miercuri, 1 februarie, la nivelul Consiliului Național al Federației SANITAS, în cadrul căreia s-a decis „calendarul acțiunilor de protest anunțate încă de acum două săptămâni”.

Ies în stradă să le ceară guvernanților să-și respecte obligațiile

„În zilele de 6, 7 și 8 februarie 2023, în intervalul orar 10.00 – 14.00, membrii SANITAS vor fi în Piața Victoriei pentru a cere public guvernanților să-și respecte obligațiile legale față de angajații din SĂNĂTATE și din ASISTENȚĂ SOCIALĂ.

Atât timp cât cei aflați la putere ignoră nevoile reale ale celor două domenii, regulile elementare ale dialogului social și drepturile lucrătorilor, SANITAS va protesta folosind toate formele și instrumentele legale, inclusiv deschiderea conflictului colectiv de muncă la nivel de sector”, au transmis, joi, 2 februarie, reprezentanții acestei federații sindicale.

Pe lângă acest calendar al protestelor anunțate pentru prima parte a săptămânii viitoare, sindicaliștii au făcut publice și ce revendicări au

Astfel, din câte s-a comunicat public, revendicările Federației SANITAS din România sunt:

1. Creșterea veniturilor tuturor salariaților din SĂNĂTATE și ASISTENȚĂ SOCIALĂ cu un procent de minim 15%, pentru acoperirea inflaţiei.

2. Declanșarea, de urgență, a negocierilor între Guvernul României și partenerii sociali, pe proiectul noii legi a salarizării personalului plătit din fonduri publice.

3. Asigurarea unei finanțări corecte și suficiente pentru instituțiile medicale și de asistență socială.

Reprezentanții celei mai mari federații sindicale din sănătate și asistență socială din România avertizează, totodată, că „seria acțiunilor de protest pe care SANITAS o deschide săptămâna viitoare va continua până la soluționarea revendicărilor și la îmbunătățirea semnificativă a situației membrilor noștri de sindicat”.

216 afisari

8 COMENTARII

  1. Or sa vina macar 500 de protestatari? Ca mai acum vreo doua saptamani stateau la coada la telecabina cel putin vreo 10.000 de berbeci prosti.

  2. Ce facurati ,oameni buni,ati terminat banii de la pandemie pentru care ati frecat ridichea prin corturile arahatului?V-a placut asa este?O maslina,o atentie ,un sex pe furis ??Fiti mai economi ,ce dracu !V-ati lafait in Dubai,Antalya si acum ramaserati golasi?

      • nik-ule, văd că ești schimbul trei, cioară borâtă. Nici săpun nu iese din tine la cât ești de prăpădit și tăpălăbar.
        „Arbeit macht frei” este deviza care ar trebui să-ți fie pirogravată pe frunte, țîgoinere!

        • nu ai nici o ocupatie handicapatule , atata stii sa vorbesti singur cu postari pe care ti le dai tie ?

          • ha ha ha
            uite, barbule, ai fani peste tot.
            băgate-aș in ma-ta.
            cum πiz da mă-ti mă faci ” țîgoiner ” .praleo?

  3. SA RENUNTE LA SPAGI MAI INTAI CA NU POTI FACE 1M IN SPITAL FARA SA BAGI MANA IN BUZUNAR !!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger